Recept: Bosuiensoep

 

bosuiensoepDaar ben ik weer! Vandaag krijgen jullie niet 1, maar 2 recepten van me. Dat zal in de laatste weken van 2016 vaker het geval zijn. Ik heb zoveel lekkere dingen gemaakt en die wil ik allemaal met jullie delen. Het mapje met foto’s die ik nog ga posten staat overvol. Ik sta te popelen om ze allemaal met jullie te delen. Daar hebben jullie vast geen problemen mee :). De meeste recepten en posts die online gaan komen hebben met kerst te maken. Bijvoorbeeld deze bosuiensoep. Deze bosuiensoep is lekker, licht en erg makkelijk om te maken. Fijn als voorgerecht tijdens het kerstdiner, maar ook lekker als makkelijke avondmaaltijd of tijdens de lunch. Knapperig broodje erbij en je bent klaar. Zo simpel kan soms zo lekker zijn. Ingrediënten bosuiensoep voor 4 personen

6 bosuien
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
2 aardappels
500 ml groente- of kippenbouillon
125 ml slagroom
1/2 theelepel nootmuskaat
Een snuf zeezout
Peper uit de molen
Een scheutje olie om in te bakken

Versnipper de ui en pers de teen knoflook. Snijd 4 van de bosuien in ringetjes. Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes. Verhit een beetje olie in een grote pan. Doe de ui, lente-ui en de knoflook bij de olie en fruit tot het glazig ziet. Doe de aardappels bij de knoflook en ui. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook tot de aardappels gaar zijn.

Pureer de soep met een staafmixer. Roer de slagroom door de bosuiensoep. Maak de soep op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Snijd de 2 overgebleven bosuitje in ringetjes. Doe de bosuitjes in de soep en maak af met een drupje olijfolie.

Serveer de bosuitensoep in combinatie met knapperig brood. Lekker als lunch, voorgerecht of makkelijke avondmaaltijd.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.