|
|

Ingrediënten zelf rode uienchutney maken
6 rode uien
2 eetlepels kristal- of rietsuiker
Een scheutje balsamico-azijn
Eventueel een scheutje (kruidige) rode wijn of port
Een beetje olie of roomboter om in te bakken
Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
Verhit een scheutje olijfolie of smelt de boter in een koekenpan. Bak de uienringen tot ze glazig zien. Dat duurt ongeveer 5 minuten. Doe de suiker bij de uien. Roer de suiker door de uien tot het begint te karamelliseren.
Blus de ui af met scheutje rode wijn of port (dit kun je ook weglaten als er kinderen mee-eten) en de balsamico-azijn. Laat de inhoud van de pan een paar minuten pruttelen. Blijf de uien door elkaar roeren tot er een stroperige uienchutney ontstaat.
Proef de rode uienchutney en voeg, indien nodig, meer van de suiker, balsamico-azijn of rode wijn toe.
Serveer de rode uienchutney bij een kaasplankje, draadjesvlees of ander hartig gerecht. Bijvoorbeeld deze groentewraps met hummus.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).


Zeer leuk en apart. Leuke en niewe ideen voor het koken.