Zelf mangochutney maken

Recept: Zelf mangochutney maken

 

Zelf mangochutney makenHoly moly! Sinds ik 2 weken geleden de semifreddo met aardbeien postte is er geen dag voorbij gegaan zonder dat er 1000 bezoekers langs kwamen. 1000 was voor mij altijd een magisch getal. Zo’n getal dat je alleen zou halen als je het ook echt gemaakt had. Ik had nooit gedacht dat ik het aantal ook daadwerkelijk een keer zou halen. Laat staan dat ik het bezoekersaantal meer dan een week vast zou houden. Ik weet ook wel dat het uiteindelijk weer inzakt. Helemaal met de zomer voor de deur. Als iedereen vakantie aan het vieren is dalen de bezoekersaantallen. Dat is elk jaar zo. Meestal komt dat in september weer goed. Dan is iedereen weer back on earth. Gelukkig begint het vakantieseizoen pas over anderhalve maand. Kan ik nog even genieten van dat mooie getal. En als een idioot elk half uur mijn stats refreshen. Sterker nog… Op sommige momenten doe ik dat zelfs elke 5 minuten. Het geeft zo’n kick als er 30 mensen tegelijk op mijn blog aan het rondkijken zijn. Ik ben dan compleet in de wolken. Over naar het recept van vandaag. Zelf mangochutney maken. Een zoete en stroopachtige chutney. Lekker in combinatie met witvis en garnalen. Na een korte voorbereiding hoeft het alleen nog maar te pruttelen. Zelf mangochutney maken is lekker, makkelijk en snel. Iedereen kan dit!


Ingrediënten zelf mangochutney maken

2 mango’s in stukjes
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
Een halve chilipeper
2 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel honing (of meer als je een zoetekauw bent)
Een scheutje olie
Peper en zout

Zelf mangochutney maken

Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook. Snijd de chilipeper in de lengte doormidden en schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Houd je van pittig? Laat dan de zaadlijsten in de peper zitten. Versnipper de chilipeper.

Verhit een scheutje olie in een steelpan. Doe de knoflook, chilipeper en de ui in de pan en fruit tot het glazig ziet. Doe de mango in de pan en roer alles door elkaar.

Giet de witte wijnazijn, de gembersiroop en de honing in de pan en meng met de rest. Laat de inhoud van de pan 20 minuten pruttelen.

Haal de pan van het vuur en laat de mangochutney helemaal afkoelen. Serveer de mangochutney in combinatie met gebakken garnalen, kip of papadums. Ook lekker als onderdeel van een kaasplankje.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *