|
|

Ingrediënten Sinterklaas tulband met speculaas en amandel
250 gram bloem
100 gram amandelmeel
250 gram roomboter
250 gram lichte basterdsuiker
2 eetlepels speculaaskruiden
2 theelepels bakpoeder
5 eieren
Een snuf zout
Poedersuiker om de tulband mee te bestrooien
Voor de topping
100 gram roomkaas
75 gram roomboter op kamertemperatuur
50 gram poedersuiker
1/2 theelepel vanille-extract
Sinterklaasfiguurtjes van chocola
Speculaasjes
Gekleurde spikkels
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Meng de bloem, het amandelmeel, de speculaaskruiden en het bakpoeder met elkaar.
Klop de roomboter met de basterdsuiker in ongeveer 5 minuten tot een wit en romig mengsel. Voeg, terwijl je blijft kloppen, één voor één de eieren toe.
Zeef het bloemmengsel boven het botermengsel en spatel alles door elkaar.
Vet de tulbandvorm in. Giet het beslag in de vorm en verdeel alles gelijkmatig.
Zet de tulband met speculaas en amandel in het midden van de oven en bak hem in (ongeveer) 60 minuten gaar. De tulband is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt.
Laat de tulband een kwartiertje afkoelen op een bakrooster. Draai de vorm om en stort hem voorzichtig op een bord.
Doe de roomboter en de roomkaas bij elkaar in een kom. Mix de ingrediënten door elkaar. Voeg beetje bij beetje, terwijl je blijft mixen, de poedersuiker toe. Roer het vanille-extract door het roomkaasmengsel.
Verdeel het roomkaasmengsel over de Sinterklaas tulband met speculaas en amandel. Versier met Sinterklaasfiguren, speculaasjes en spikkels.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).



Hoi!
Dit recept lijkt me heeeerlijk!
Ik vroeg me nog af.. gebruik je boven- en onderwarmte of hete lucht? Mvg Marise