|
|


Ingrediënten karamel-notenkoek voor 12 personen
voor de bodem
225 gram bloem
125 gram witte basterdsuiker
150 gram boter (op kamertemperatuur) + extra om in te vetten
Een snuf zout
Voor de topping
300 gram (ongezouten) gemengde noten
140 gram witte basterdsuiker
125 ml slagroom

Zeef de bloem. Meng de bloem met de basterdsuiker. Meng de boter, de bloem, de suiker en een snuf zout tot een kruimelig deeg.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Verfrommel een stuk bakpapier tot een prop en hou hem onder de kraan. Trek het bakpapier weer uit elkaar en leg het in een bakblik (25×18 of soortgelijke maat). Als het goed is, kun je het bakpapier nu makkelijk vormen.
Leg het kruimeldeeg op het bakpapier in het bakblik. Druk het deeg aan met de bolle kant van een lepel.
Schuif de bakvorm in de oven en bak in 20 minuten gaar. Haal het bakblik uit de oven en laat het een half uur afkoelen op een bakrooster.
Doe de basterdsuiker in een pan. Laat de suiker smelten en een beetje bruin worden. Je mag de pan walsen, maar absoluut niet roeren! Giet de slagroom bij de suiker. Let op, dit kan gaan spatten. Roer de noten door de karamel.
Giet het notenmengsel op de taartbodem. Verdeel de noten gelijkmatig over de bodem. Zet de karamel-notenkoken in de koelkast om op te laten stijven.
Snijd de karamel-notenkoek in 12 stukken.

