Kwarktaart met perzik en slagroom

Recept: Kwarktaart met perzik en slagroom

 

Kwarktaart met perzik en slagroomAfgelopen week kwam er op tv regelmatig een reclame voorbij over een monchou taart uit een pakje. In de reclame wordt verteld dat je nu zelfs de koekjes niet meer hoeft te verkruimelen. Die worden verkruimelt meegeleverd in een zakje. Ondanks dat ik erg van gemak houd en niet vies ben om voor de snelligheid een pakje of zakje te gebruiken, vind ik dit wel héél lui. Vroeger gebruikten we deze pakjes trouwens regelmatig om te “bakken”. Lekker makkelijk. Maar als je weet hoe je een kwarktaart zonder pakjes en zakjes moet maken, is het eigenlijk best gek dat je ooit de versie uit een pak maakte. Het is namelijk helemaal niet zo moeilijk om zelf aan de slag te gaan. Het enige wat je extra toe moet voegen (wat normaal dus in poedervorm in een zakje zit) is fruit, suiker en gelatine. Helemaal geen pakje nodig dus! Deze kwarktaart met perzik en slagroom is lekker fris. Lekker bij de koffie, maar doet het ook goed als ontbijt kan ik je vertellen. Jawel.. Hier spreekt een ervaringsdeskundige.  




Ingrediënten kwarktaart met perzik en slagroom

500 gram kwark
250 gram slagroom + extra om te garneren
150 gram witte basterdsuiker
820 gram perzikken in blik (op siroop)
175 gram digestive koekjes
80 gram roomboter
12 blaadjes gelatine
Geschaafde amandelen om te garneren

kwarktaart met perzik en slagroom

Smelt de roomboter. Doe de koekjes in de blender en maal ze fijn. Voeg de roomboter toe en meng tot een zanderig deeg. Bekleed de bodem van een springvorm (20 cm) met bakpapier. Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk aan met een lepel.

Leg 1 of 2 stukken perzik apart voor de garnering. Pureer de rest van de perzikken met een staafmixer.

Verhit 2 eetlepels perziksiroop. Roer de gelatine door de siroop.

Klop de slagroom stijf. Doe de kwark, de slagroom, de basterdsuiker, de slagroom en de gepureerde perzik in een grote kom. Spatel de ingrediënten door elkaar.

Roer het siroop-gelatinemengsel door de kwark en stort het op de koekjesbodem.

Zet de kwarktaart met perzik en slagroom in de koelkast. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven.

Haal een mes of dunne spatel langs de rand van de springvorm. Klik de springvorm open en garneer met partjes perzik, geschaafde amandel en slagroom.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *