Kraam cheesecakebites met frambozen

Recept: Kraam cheesecakebites met frambozen

 

Hoi lieve mensen! Ein-de-lijk mag ik het met jullie delen. Ik vond het zóóó moeilijk om de afgelopen tijd mijn mond te houden. Maar nu mag ik het van de daken schreeuwen: IK BEN ZWANGER!! Eind januari verwachten Douwe en ik een dochter. We hebben bewust gewacht met het delen van ons nieuws tot we zeker wisten dat alles goed was met de baby. Momenteel ben ik 17 weken zwanger en het gaat prima met mij en de baby. Dat was in de eerste weken wel anders. Ik was ontzettend misselijk en mijn energie was als ik uit bed stapte al op. Ik moest dus echt even een stapje terug doen. Vandaar dat er een periode geen posts online kwamen. Ik had er even geen energie voor. Inmiddels gaat het een stuk beter. De misselijkheid is verdwenen en ook mijn energie is weer teruggekomen. Laten we hopen dat dit de rest van mijn zwangerschap zo blijft. Bij dit blije nieuws hoort natuurlijk ook een recept. Deze kraam cheesecakebites met frambozen maakte ik om het geslacht van ons kind te onthullen. Een meisje dus. Krijg jij een jongetje? Maak dan de cheesecake van blauwe bessen. Ook lekker en precies de kleur die je dan nodig hebt. Ik ga nog even door met feestvieren. Al moet ik het voorlopig even met alcoholvrije bubbels doen!Ingrediënten voor 8 kraam cheesecakebites met frambozen

250 gram frambozen + extra om te garneren
400 gram roomkaas
250 gram zure room
4 eieren
100 gram suiker
75 gram gesmolten roomboter
250 gram digestivekoekjes
Een handje roze/witte muisjes

Kraam cheesecakebites met frambozen

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Doe de frambozen en de helft van de suiker in een pannetje. Laat de frambozen pruttelen tot de suiker is opgelost. Pureer de frambozen en haal het mengsel door een zeef.

Maal de koekjes fijn. Meng de koekjes met de gesmolten boter. Bekleed een rechthoekige bakvorm (30 x 20) met bakpapier. Stort het koekjesmengsel in de bakvorm en druk het aan met een lepel. Zet de bodem een half uurtje in de koelkast.

Doe de roomkaas in een grote kom. Mix de roomkaas tot hij romig is. Voeg de zure room, de eieren en de rest van de suiker toe en meng tot een glad beslag. Voeg het frambozenmengsel toe en spatel door de roomkaas.

Giet het roomkaasmengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de bakvorm in de oven en bak de cheesecake in 60 minuten gaar. Laat de cheesecake afkoelen en zet hem daarna in de koelkast. Laat de cheesecake 3 uur opstijven in de koelkast.

Snijd de kraam cheesecakebites met frambozen in 8 gelijke vierkanten. Bestrooi met muisjes en extra frambozen.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *