|
|

Ingrediënten voor ongeveer 15 koffiebroodjes met banketbakkersroom en rozijnen
Voor het deeg
500 gram bloem
1 eidooier
7 gram gist
8 gram vanillesuiker
60 gram roomboter
Een snuf zout
300 ml lauwe melk
Voor het banketbakkersroom
500 ml melk
150 gram suiker
4 eidooiers
2 eetlepels bloem
1 vanillestokje
En verder
100 gram rozijnen geweld in water
Abrikozenjam om de koffiebroodjes mee af te strijken
Eventueel geschaafde amandel

Meng de bloem met de roomboter, de eidooier, gist, vanillesuiker en een snuf zout. Voeg de lauwe melk geleidelijk toe en kneed tot een soepel deeg. Kneed het deeg een minuut of 5 stevig door.
Vorm het deeg tot een bal en leg het in het midden van een schone kom. Laat het deeg afgedekt met een theedoek minimaal een uur rijzen.
Maak in de tussentijd de banketbakkersroom. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden. Schraap met een theelepel het merg uit het vanillestokje.
Giet de melk in een steelpan. Doe het merg van het vanillestokje en 75 gram suiker bij de melk en breng het aan de kook. Kluts 4 eidooiers los. Roer de rest van de suiker (75 gram) en de bloem door de eidooiers. Giet het eidooiermengsel, terwijl je roert, langzaam bij de warme melk. Breng het mengsel aan de kook en laat het 3 minuten pruttelen. Als het goed is wordt de banketbakkersroom nu dikker. Zet de banketbakkersroom afgedekt in de koelkast tot het helemaal afgekoeld is.
Rol het deeg uit in een grote rechthoek van 40 cm bij 60 cm. Het deeg moet ongeveer 2 centimeter dik zijn. Bestrijk het deeg royaal met banketbakkersroom en bestrooi met gewelde rozijnen. Rol het deeg op. Snijd de rol in plakjes van 2 centimeter dik. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de koffiebroodjes op de bakplaat en laat ze een half uurtje afgedekt rusten.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de koffiebroodjes in ongeveer 20 minuten gaar.
Verwarm de abrikozenjam en bestrijk de koffiebroodjes direct al ze uit de oven komen met de jam. Bestrooi eventueel met geschaafde amandel.
Gerelateerde berichten
>


Hi!
Het deeg blijft super plakkerig, ik kan er geen bal van maken. Enig idee wat ik fout doe? Heb het twee keer geprobeerd.
Groetjes
Lang kneden, dat werkte bij mij goed!
Alleen de rol oprollen werd bij mij een grote rommel!
De banketbakkersroom moet goed stijf zijn