Recept: Koekjes met pecannoten en witte chocola

 

Koekjes met pecannoten en witte chocolaZondag is bakdag! En helemaal als het buiten koud is. Ik maakte deze koekjes met pecannoten en witte chocola al een paar weken geleden. Terwijl het buiten stormde en regende rook het hele huis naar koekjes. Ik kan daar zo blij van worden! Vandaag ben ik de hele dag op het softbalveld. De vereniging waar Douwe speelt organiseert elk jaar een pinkstertoernooi en daar doen we aan mee. Vorig jaar was het 30 graden en stond ik in mijn shortje te spelen. Dat is dit jaar wel anders. Dubbele laag met kleding aan en gaan. Stiekem zou ik vandaag ook gewoon koekjes willen bakken. Lekker warm en vooral uit de wind. De gedachte aan deze koekjes met pecannoten met chocola maken gelukkig een hoop goed. Zit je vandaag lekker binnen? Ga dan vooral de deur niet uit en duik lekker de keuken in. Ik heb het buiten al voor jullie getest. Het is er echt weer voor!

Ingrediënten voor 10 koekjes met pecannoten en witte chocola

180 gram roomboter
120 gram kristalsuiker
150 gram witte basterdsuiker
180 gram pecannoten
300 gram bloem
Een theelepel baking soda
Een snuf zout
1 vanillestokje
1 ei + 1 eidooier
250 gram witte chocolade

Smelt de roomboter in een steelpannetje. Doe de kristal- en basterdsuiker bij de roomboter en laat ook dat smelten. Doe het ei en de eidooier bij de gesmolten boter. Zeef de bloem en doe dit samen met een theelepel baking soda en een snuf zout in een kom. Giet het botermengsel bij de bloem, baking soda en zout. Kneed tot een soepel deeg. Hak de pecannoten en witte chocola in grove stukken. Kneed de chocola en pecannoten door het deeg. Vorm het deeg tot een grote bal en zet het een half uur afgedekt in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 10 bolletjes. Druk de bolletjes een beetje plat en leg ze op de bakplaat. Bij mij paste er 4 koeken tegelijk op de bakplaat. Bak de koeken in 15 minuten gaar. Laat de koekjes een half uurtje afkoelen op een rooster.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *