Dadeltaart met walnoten

Recept: Dadeltaart met walnoten

 

Dadeltaart met walnotenEn toen was de kerst alweer voorbij. Zijn jullie alweer aan het werk? Of ben je nog lekker vrij? Wij hebben in ieder geval nog even vakantie. Douwe is de hele week vrij en mijn werkweek begint pas op 7 januari weer. Wat een luxe hé. Momenteel lig ik lekker lui op de bank naar de top2000 te kijken. Grote kop thee en iets lekkers erbij en mijn vakantiegevoel is compleet. Heerlijk vind ik dat. Deze dadeltaart met walnoten ligt nu op mijn bordje. Ik maakte hem voor bij de koffie op 1e kerstdag en er was nog wat over. Lucky me! Fijn hé die restje in de koelkast na een feestje. De dadeltaart met walnoten is makkelijk om te maken en na een kwartiertje hoeft hij alleen nog maar de koelkast in om op te stijven. Er komt dus geen oven aan te pas. Wedden dat iedereen dit kan maken. Wel in kleine puntjes snijden want hij is enorm machtig. En daarna is het smullen geblazen!Ingrediënten dadeltaart met walnoten

250 gram dadels
250 gram roomboter + extra om in te vetten
1 ei
200 gram bruine basterdsuiker
2 handjes walnoten
1 rol koekjes (digestive of Maria)
3 eetlepels (dadel)stroop
Een handje geraspte kokos

Dadeltaart met walnoten

Snijd het uiteinde van de dadel en verwijder de pit. Snijd de dadels in kleine stukjes. Hak de walnoten en de koekjes in grove stukken.

Doe de boter en de basterdsuiker in een steelpan en laat het smelten op laag vuur. Breek het ei in de pan en roer het door de boter en de suiker.

Roer de dadels, walnoten en koekjes door de gesmolten suikerboter. Vet een taartvorm in met boter of bakspray. Doe het dadelmengsel in de taartvorm en verdeel gelijkmatig.

Besmeer de bovenkant van de dadeltaart met stroop en bestrooi daarna met geraspte kokos.

Zet de dadeltaart met walnoten in de koelkast en laat hem een paar uur (het liefst een hele nacht) opstijven in de koelkast.

De dadeltaart met walnoten is lekker als dessert, bij de koffie of als tussendoortje. Serveer in kleine puntjes, want de taart is erg machtig.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

2 thoughts on “Recept: Dadeltaart met walnoten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *