|
|

Ingrediënten voor 24 pittige Spaanse knoflookgarnalen
24 grote garnalen (ik koop ze altijd in een kilozak bij de toko)
5 tenen knoflook
2 chilipepers
Een paar takjes koriander (of peterselie als je het zeepsopgen hebt)
200 ml olijfolie
Een Turks brood voor erbij
Peper en zout

Pers de teentjes knoflook en versnipper de chilipeper. Als je van lekker pittig houdt laat je de zaadlijsten en pitjes zitten. Wil je minder spicey? Schraap ze er dan uit met een theelepel. Hak
Doe de knoflook, de koriander, de chilipeper en een beetje peper en zout in een ovenschaal. Doe de olijfolie erbij en roer alles door elkaar. Leg de garnalen in de schaal en schep door de marinade. Zet de schaal in de koelkast en laat 2 uur (of de hele nacht) marineren.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de ovenschaal in de ovenn en bak in ongeveer 15 minuten gaar.
Serveer de pittige Spaanse knoflookgarnalen met Turks brood om te dippen.


Ik ga ze vanavond proberen .
Super lekker deze garnalen! Ga ik vaker maken