|
|

Ingrediënten shoarmarijst met paprika voor 4 personen
500 gram shoarma (ik gebruikte lamsshoarma, bij de Islamitische slager is hij het lekkerst vind ik)
400 gram basmatirijst
1 eetlepel tomatenpuree
2 tenen knoflook
1 rode ui
3 paprika’s (in verschillende kleuren om het feest compleet te maken)
Een handje doperwtjes
2 tomaten
1 theelepel sambal
Een paar takjes platte peterselie
Peper en zout

Kook de rijst gaar en laat het helemaal afkoelen. Of gebruik een restje rijst van de dag ervoor.
Pers de teentjes knoflook en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de paprika en tomaten in blokjes.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Doe de ui, de tomaat en de knoflook in de pan en fruit tot het glazig ziet. Voeg de tomatenpuree en de sambal toe en bak even mee om te ontzuren.
Voeg het shoarmavlees toe en bak tot het bruin begint te zien. Voeg de paprika toe en bak even mee.
Schep de rijst in de pan en bak een paar minuten mee. Hak de peterselie fijn en schep samen met de doperwtjes door de rijst. Proef of de rijst om smaak is. Maak af met peper en zout.
Serveer de shoarma rijst met ijsbergsla, een frisse komkommersalade en eventueel wat verkruimelde feta.

