|
|

Ingrediënten salade met rosbief en avocado voor 2 personen
200 gram rosbief (ik gebruikt peperrosbief)
2 avocado’s
100 gram eikenbladsla
4 eieren
1 rode ui
150 gram cherrytomaatjes
Een handje pijnboompitten
1 theelepel mierikswortel
4 eetlepels mayonaise
Een scheutje olijfolie
Peper en zout
Rooster de pijnboompitjes in een droge pan. Let goed op de de pitjes niet aanbranden. Kook de eieren in 5 minuten halfzacht. Laat de eieren schrikken, pel en snijd doormidden.
Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Snijd de avocado’s in plakjes en schep ze met een lepel uit de schil. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten en de rode ui in halve ringen.
Leg de plakjes rosbief op de borden. Maak de sla aan met een beetje olijfolie en peper en zout. Beleg de rosbief met sla, cherrytomaatjes, rode ui, avocado en de gekookte eitjes. Bestrooi de salade met pijnboompitten.
Meng de mayonaise met de mierikswortel en een beetje peper en zout. Schep de mierikswortelmayonaise op de salade en maak af met peper en zout.
Serveer de salade met rosbief en avocado in combinatie met vers brood. Lekker met olijfolie en grof zeezout, roomboter of tapenade.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).


Dankjewel voor het recep/idee! Het was een mooie, en lekkere combi tijdens dit warme weer. Smaken verschillen, dus ik heb ipv de mierikswortel, truffelmayo gebruikt. Het was sowieso heerlijk!
Heerlijk, vandaag tijdens de lunch gegeten. Combi mierikswortel-mayo nu ontdekt en ga deze vast vaker toepassen. (anders staat zo’n potje ook maar te verstoffen 😉 Met z’n 3tjes van gegeten.