Salade met beenham en honing-mosterddressing

Recept: Salade met beenham en honing-mosterddressing

 

Salade met beenham en honing-mosterddressingVandaag post ik een salade waar ik mijn mister erg blij mee maak. Douwe is gek op de combinatie van beenham en honing-mosterddressing. Afgelopen zondag maakte ik er een salade mee. Douwe en ik waren ’s ochtends samen naar de sportschool geweest. Na het sporten heb ik meestal trek in iets gezonds. Gewoon, om het gezonde gevoel nog een beetje vast te houden. Dat we ’s avonds aan een kaasplankje zaten te knabbelen laat ik dan maar even buiten beschouwing. Voor mezelf maakte ik een salade met gegrilde kip. Ik eet geen varkensvlees (mijn lichaam reageert dat niet helemaal lekker op). Maar Douwe wel. Sterker nog.. Hij is er gek op. Als ik iets niet eet, betekent dat niet Douwe het. En daarom schuiven er ook regelmatig gerechten met varkensvlees uit mijn keuken. Zoals deze salade met beenham en honing-mosterddressing. Je kunt de beenham natuurlijk zelf braden (klik), maar ik ging dit keer voor makkelijk en kocht plakjes beenham bij de slager. Ziet de salade er niet zonnig uit? Dat kunnen we wel gebruiken met het donkere weer van vandaag.

Salade met beenham en honing-mosterddressing

Ingrediënten salade met beenham en honing-mosterddressing voor 4 personen

 

Voor de salade

4 kroppen babyromaine
200 gram beenham in (flinterdunne) plakjes
150 gram aspergetips (ik gebruikte groen en wit door elkaar)
Een handje radijsjes
2 pistoletjes of 4 sneetjes witbrood
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Voor de honing-mosterddressing

4 eetlepels dijonmosterd
2 eetlepels honing
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel appelazijn
Peper en zout

Salade met beenham en honing-mosterddressing

Snijd het brood in blokjes. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan. Doe blokjes brood en een beetje peper en zout in de pan en bak tot je lichtbruine en krokante croûtons hebt.

Snijd de aspergetips in de lengte doormidden. Bak aspergetips in een scheutje olijfolie gaar. Snijd de radijsjes in dunne plakjes.

Trek de bladeren babyromaine van de krop. Leg de sla in een diepe kom. Leg de beenham op de sla. Schep de aspergetips en de radijsjes op de salade. Bestrooi met croûtons.

Meng de ingrediënten voor de honing-mosterdressing door elkaar. Giet de dressing over de salade of serveer ernaast.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *