Zelfgemaakte babka met nutella

Recept: Zelfgemaakte babka met nutella

 

Zelfgemaakte babka met nutellaPasen staat nu echt bijna voor de deur. En dat is te merken ook. De ontbijt- en brunchgerechten worden momenteel ontzettend goed bekeken en ook op social media vliegen de paasrecepten me om de oren. Lekker hoor. Ik houd wel van een flinke brunch. Helemaal met allerlei zelfgemaakte lekkernijen. Deze babka met nutella bijvoorbeeld. Een heerlijk vlechtbrood uit Oost-Europa met een gesmolten nutellavulling. Een ontbijt waar je zeker vrienden mee gaat maken. Loopt het water je al in de mond? Bij mij wel hoor! Zodra het brood de oven in gaat begint het heerlijk te ruiken in huis. Daar komt toch iedereen zijn bed voor uit? Zelfs de grootste slaapkop blijft dan niet meer liggen. 
Zelfgemaakte babka met nutella

Ingrediënten babka met nutella

300 gram bloem
120 ml lauwe melk
7 gram gist
1 ei
50 gram roomboter
50 gram kristalsuiker
100 gram Nutella

Zelfgemaakte babka met nutella

Doe de melk, het gist en een theelepel van de suiker bij elkaar in een kommetje. Roer door elkaar en laat even staan zodat de gister kan activeren.

Doe de bloem, het gistmengsel, de rest van de suiker, het ei en de boter bij elkaar in een kom. Kneed met een deeghak (gebruik een mixer of keukenmachine) in 10 minuten tot een egaal, maar nog plakkerig, deeg.

Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg een uurtje rijzen. Het deeg moet in volume verdubbeld zijn.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en rol het deeg uit tot een lap van 30 bij 40 cm. Besmeer de lap met deeg met Nutella. Laat 2 cm van de rand af leeg.

Rol de lap met deeg op en snijd hem in de lengte, precies in het midden, in tweeën. Leg de uiteindes van de 2 broodslierten tegen elkaar en draai ze in elkaar als een soort vlecht.

Vet een cakeblik goed in. Leg de broodvlecht in de cakevorm en dek af met een theedoek. Laat de babka met nutella een half uur rijzen.

Zet de babka met nutella in de oven en bak in 40 minuten gaar.

Zet de cakevorm op een rooster en laat afkoelen tot hij lauw is. Serveer de babka met nutella als hij nog warm is.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *