Monchou taart met speculaas en witte chocola

Recept: Monchou taart met speculaas en witte chocola

 

Monchou taart met speculaas en witte chocolaIk moet eerlijk bekennen dat ik niet zo’n fruiteter ben. Om de één of andere reden zit het gewoon niet in mijn systeem. Als ik in de supermarkt loop sla ik onbewust de fruitafdeling over en ook als ik het in huis heb gehaald vergeet ik het te pakken. Geen paniek, ik krijg heus mijn vitamines wel binnen. Zo eten we wel veel groenten in huize Savory Sweets en dwing ik mezelf regelmatig om een smoothie te maken (en op de drinken). Tenzij er mandarijnen in het seizoen zijn. Dan ben ik niet meer te stoppen. En laat het momenteel nou net mandarijnentijd zijn. Toen deze monchou taart met speculaas en witte chocola uit de koelkast kwam leek het me dan ook een goed idee om hem te belegen met partjes mandarijn. Speculaas en mandarijn horen toch een beetje bij elkaar (hallo Sinterklaas!). De truffel kruidnootjes op de rand maken de monchou taart helemaal af. En lekker dattie was!
Ingrediënten monchou taart met speculaas en witte chocola

500 gram monchou
350 gram witte chocola
400 ml slagroom
300 gram speculaas
100 gram roomboter
3 grote mandarijnen
Een handje truffel kruidnoten

Monchou taart met speculaas en witte chocola

Smelt de roomboter en maal de speculaasjes fijn. Meng de speculaaskruimels met de boter en stort het mengsel op de bodem. Druk de koekkruimels tegen de bodem en de randen van de vorm. Dit gaat het makkelijkst met de bolle kant van een lepel.

Smelt de witte chocola au bain marie (in een kom boven een pan met kokend water). Laat de chocola afkoelen. Klop de monchou luchtig. Klop de slagroom lobbig. Meng de, inmiddels afgekoelde witte chocola, met de slagroom en monchou.

Stort het monchou-mengsel in de taartvorm. Strijk de bovenkant af en zet de taart in de koelkast. Laat de monchou taart met speculaas en witte chocola ruim 4 uur opstijven in koelkast.

Pel de mandarijnen. Beleg de randjes van de taart met truffel kruidnootjes en maak af met mandarijntjes in het midden. Serveer direct uit de koelkast.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *