Recept: Sinaasappelsalade met eend en frambozendressing

 

Sinaasappelsalade met eend en gerookte bietHuh? Salade tijdens de feestdagen? Jazaker. Waarom niet? Tussen al die eetfestijnen door kunnen we ook wel eens wat gezonds gebruiken toch? Deze sinaasappelsalade met eend en frambozendressing is heerlijk. Fris met de fruitige ondertoon van sinaasappel en frambozen. Serveer hem tijdens de lunch en je kunt er weer helemaal tegenaan. Eendenhaasjes kun je bij de slager of in de beter gesorteerde supermarkt kopen. Geen eendenhaasjes te vinden? Vervang ze dan door gerookte eendenborst. Nog makkelijker en net zo lekker. Serveer de sinaasappelsalade met eendenhaasjes en frambozendressing in combinatie met vers brood om de dressing mee op te dippen (geloof me, dat ga je doen) en je maaltijd is compleet. Zo schuif je ’s avonds zonder schuldgevoel aan bij het kerstdiner.




Ingrediënten sinaasappelsalade met eend en frambozendressing voor 4 personen

250 gram eendenhaasjes
2 sinaasappels
4 flinke handen eikenbladsalade
75 gram rauwe geraspte bietjes
Peper en zout

Voor de dressing

30 gram frambozen
50 ml witte wijnazijn
120 ml olijfolie
1 rode ui
Peper en zout

Sinaasappelsalade met eend en gerookte biet

Doe de ingrediënten voor de frambozendressing in een blender en mix tot een gladde saus. Proef of de saus op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.

Schil de sinaasappel zo dik dat de vliesjes er aan de buitenkant vanaf zijn. Scheur de sinaasappel in stukjes.

Meng de eikenbladsla met de rauwe bietjes en de frambozendressing. Voeg de frambozendressing beetje bij beetje toe. Je hoeft niet alles te gebruiken en teveel is niet lekker. Je kunt de resterende dressing een aantal weken bewaren in een afgesloten bakje of flesje in de koelkast.

Bestrooi de eendenhaasjes met peper en zout. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Leg de eendenhaasjes in de grillpan en grill aan beide kanten 1 á 2 minuten.

Verdeel de salade over 4 diepe borden. Leg de sinaasappel en de eendenhaasjes op de sla. Maak af met peper en zout en eventueel een paar druppels balsamico-azijn.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *