|
|


Ingrediënten plaattaart met barbecue pulled chicken voor 2 of 3 personen
1 rol bladerdeeg uit de koeling
3 kippendijen
1 fles barbecuesaus
1 middelgrote ui
5 tenen knoflook
1 rode ui
150 gram geraspte kaas (ik gebruikte een mengsel van mozzarella en cheddar)
125 gram zure room
1 ei
Een beetje sriracha of andere hotsauce
Een paar takjes koriander
Roomboter om in te bakken.
Peper en zout

Bestrooi de kippendijen aan beide kanten met peper en zout. Smelt de boter in de pan. Doe de kip in de pan en bak tot beide kanten bruin beginnen te worden. Schep de kip uit de pan en zet apart.
Hak de ui en de knoflook in grove stukken. Schraap de aanbaksels in de pan los. Doe de ui en de knoflook in de pan en bak tot het begint te geuren. Leg de kip terug in de pan en giet de fles barbecuesaus er overheen.
Zet het vuur laag en laat de kip anderhalf uur (of meer) pruttelen. Pluis de kip met 2 vorken (of met je handen) uit elkaar. Meng de kip met 2 eetlepels barbecuesaus.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het bladerdeeg uit en leg het op een vel bakpapier. Kerf 1 cm van de rand een rechthoek in het deeg. Zorg dat je het deeg niet doorsnijdt. Kluts het eitje los. Verdeel de pulled chicken over het bladerdeeg en besmeer de randen in met ei.
Stel de oven in op 25 minuten. Schuif de plaattaart in de oven. Strooi halverwege de kaas over de plaattaart.
Versnipper de rode ui en hak de koriander grof. Maak de plaattaart met barbecue pulled chicken af met zure room, koriander, rode ui en hotsauce.


Je maakt heerlijke recepten alleen de kippedijen worden in all recepten vervangen die vinden wij namelijk mega vies
Welke bbq saus gebruik jij?
Ik gebruik altijd de Black Jack smokey barbecue van Remia.