Plaattaart met barbecue pulled chicken

Recept: Plaattaart met barbecue pulled chicken

 

Plaattaart met barbecue pulled chickenVandaag post ik een bizar lekker recept. Echt eentje die aan mijn lijstje met favoriete recepten wordt toegevoegd. We vonden de plaattaart met barbecue pulled chicken namelijk zó lekker, dat we het in 2 weken tijd al 3 keer op tafel stond. En dat terwijl het wel even duurt voordat de pulled chicken klaar is. Dat namen we graag voor lief. Want als je dan een keer de tijd neemt… Dan heb je ook wel wat! Malse kippendijen die langzaam gegaard zijn in barbecuesaus samen met gesmolten kaas op een knapperige bladerdeegbodem. Zure room, rode ui en koriander erbij en je hebt letterlijk een feestmaal. Klinkt goed toch? Dat is het ook! Borreltje erbij en je diner kan niet meer stuk. Wedden dat je hier vrienden mee maakt!
Plaattaart barbecue pulled chicken

Ingrediënten plaattaart met barbecue pulled chicken voor 2 of 3 personen

1 rol bladerdeeg uit de koeling
3 kippendijen
1 fles barbecuesaus
1 middelgrote ui
5 tenen knoflook
1 rode ui
150 gram geraspte kaas (ik gebruikte een mengsel van mozzarella en cheddar)
125 gram zure room
1 ei
Een beetje sriracha of andere hotsauce
Een paar takjes koriander
Roomboter om in te bakken.
Peper en zout

Plaattaart barbecue pulled chicken

Bestrooi de kippendijen aan beide kanten met peper en zout. Smelt de boter in de pan. Doe de kip in de pan en bak tot beide kanten bruin beginnen te worden. Schep de kip uit de pan en zet apart.

Hak de ui en de knoflook in grove stukken. Schraap de aanbaksels in de pan los. Doe de ui en de knoflook in de pan en bak tot het begint te geuren. Leg de kip terug in de pan en giet de fles barbecuesaus er overheen.

Zet het vuur laag en laat de kip anderhalf uur (of meer) pruttelen. Pluis de kip met 2 vorken (of met je handen) uit elkaar. Meng de kip met 2 eetlepels barbecuesaus.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het bladerdeeg uit en leg het op een vel bakpapier. Kerf 1 cm van de rand een rechthoek in het deeg. Zorg dat je het deeg niet doorsnijdt. Kluts het eitje los. Verdeel de pulled chicken over het bladerdeeg en besmeer de randen in met ei.

Stel de oven in op 25 minuten. Schuif de plaattaart in de oven. Strooi halverwege de kaas over de plaattaart.

Versnipper de rode ui en hak de koriander grof. Maak de plaattaart met barbecue pulled chicken af met zure room, koriander, rode ui en hotsauce.

Pin It

3 thoughts on “Recept: Plaattaart met barbecue pulled chicken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *