Recept: Broodje pulled chicken met koolsalade

 

Broodje pulled chicken met koolsaladeToen ik zondagochtend om 9 uur in de keuken kip stond aan te braden verklaarde ik mezelf wel even voor gek. Ik wilde deze broodjes pulled chicken met koolsalade zo graag meegeven naar Douwe zijn honkbalwedstrijd dat ik er mijn wekker voor zette. En toen stond ik daar dus te koken. Om 9 uur ’s ochtends. Op zondagochtend. Dan moet je wel heel erg gek zijn op de mister! Het fijne van pulled chicken (en ook van pulled pork) is dat de voorbereiding niet langer dan 10 minuten duurt. Als de kip in de oven staat is het enige wat je moet doen wachten. Of weer terug je bed in duiken in mijn geval. Doordat de kip lang gaart op een lage temperatuur wordt het vlees heerlijk zacht en valt het zo van het bot af. Ik koos ervoor om de pulled chicken te combineren met een frisse koolsalade, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor iets anders. Het broodje pulled chicken met koolsalade is lekker als lunch, tussendoortje of lichte avondmaaltijd. Het ultieme barbecuegevoel maar dan op een broodje.Ingrediënten broodje pulled chicken met koolsalade

 

Voor de pulled chicken

4 harde broodjes
3 kippendijen met vel en bot
1 fles barbecuesaus
1 ui
5 hele tenen knoflook
20 gram boter om in te bakken
Peper en zout

Voor de koolsalade

Een halve witte kool
100 gram reepjes wortel
1,5 rode ui
75 ml karnemelk
75 ml volle melk
2 eetlepels witte wijn azijn
2 eetlepels citroensap
50 gram suiker
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bestrooi de kippendijen aan beide kanten met peper en zout. Smelt de boter in een braadpan en bak de kippendijen aan beide kanten aan. Haal de kippendijen uit de pan en schraap de aanbaksels los. Versnipper de ui en pel de teentje knoflook. Bak de ui en de hele tenen knoflook in dezelfde pan (met aanbaksels) tot het glazig ziet. Leg de kip terug in de pan en giet de fles barbecuesaus over de kip heen. Doe de deksel op de pan en zet hem anderhalf uur in de oven. Schep ieder half uur de barbecuesaus over de kip.

Snijd de witte kool in reepjes en de rode ui in dunne halve ringen. Schep de wortel, witte kool en rode ui door elkaar. Maak een dressing van de 2 soorten melk, azijn, citroensap, suiker en een beetje peper en zout. Giet een beetje van de dressing over de groente en schep alles door elkaar. Proef of de verhouding van de dressing en de groente klopt. Voeg eventueel meer dressing toe.

Haal de braadpan uit de oven. Als het goed is valt de kip nu van het bot. Verwijder de botjes en pluis de kip met 2 vorken (of met je handen) uit elkaar. Doe de kip in een kom en schep 2 eetlepels barbecuesaus uit de braadpan door de kip heen. Proef of de kip op smaak is en voeg naar wens meer saus toe. Snijd de broodjes in het midden in en vul ze met een eetlepel koolsalade. Schep een eetlepel pulled chicken op de koolsalade. Serveer het broodje pulled chicken met koolsalade meteen na het maken, zodat het broodje nog lekker knapperig is.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.