Recept: Tonijntataki met komkommer en wakame

 

Tonijn tatakiIk zit momenteel in mijn visperiode. Als ik ga bedenken wat ik ’s avonds wil eten begin ik meestal met met vis, vlees of kaas. Daarna komen de groente (het liefst veel, vind ik lekker!) en als laatste komen de koolhydraten. Of niet. Want aardappels, brood, rijst of pasta laat ik ook regelmatig achterwege. Vaak heb ik al genoeg in huis, daardoor hoef ik alleen maar een stukje vlees of vis te kopen. Oké.. en voor deze tonijntataki met komkommer en wakame ook de koriander en de wakame. Maar de rest had ik al in huis. Een overvolle koelkast heeft zo zijn voordelen. De afgelopen periode staat er dus regelmatig vis op het menu. Lekker licht, mager en makkelijk. Fijn als het buiten warm is. Toch een beetje een zomerdingetje dus. Nu de zon nog!
Ingrediënten tonijntataki met komkommer en wakame voor 2 personen

300 gram tonijn
125 gram wakame (zeewiersalade)
1/2 komkommer
3 eetlepels wit sezamzaad
3 eetlepels zwart sezamzaad
1 rode ui
1 limoen
Een scheutje sojasaus
Een paar takjes koriander
1 theelepel wasabi
Peper en zout

Leg een snijplank in de vriezer. De plank moet goed koud worden.

Bestrooi de tonijn met peper en zout. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Laat de koekenpan goed heet worden. Schroei de tonijn aan beide kanten dicht. Leg de tonijn meteen uit de pan op de ijskoude plank. Laat de tonijn rusten op de plank.

Meng de sezamzaadjes met elkaar. Bedek de tonijn aan beide kanten met sezamzaad. Snijd de tonijn in dunne plakjes en leg het op het bord.

Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in dunne plakjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Pluk de blaadjes van de takjes koriander. Rol de komkommer op. Leg de komkommer en wakame op het bord. Bestrooi met koriander en rode ui.

Serveer de tonijntataki met komkommer en wakame met schijfjes limoen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *