|
|

Ingrediënten tonijntataki met komkommer en wakame voor 2 personen
300 gram tonijn
125 gram wakame (zeewiersalade)
1/2 komkommer
3 eetlepels wit sezamzaad
3 eetlepels zwart sezamzaad
1 rode ui
1 limoen
Een scheutje sojasaus
Een paar takjes koriander
1 theelepel wasabi
Peper en zout
Leg een snijplank in de vriezer. De plank moet goed koud worden.
Bestrooi de tonijn met peper en zout. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Laat de koekenpan goed heet worden. Schroei de tonijn aan beide kanten dicht. Leg de tonijn meteen uit de pan op de ijskoude plank. Laat de tonijn rusten op de plank.
Meng de sezamzaadjes met elkaar. Bedek de tonijn aan beide kanten met sezamzaad. Snijd de tonijn in dunne plakjes en leg het op het bord.
Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in dunne plakjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Pluk de blaadjes van de takjes koriander. Rol de komkommer op. Leg de komkommer en wakame op het bord. Bestrooi met koriander en rode ui.
Serveer de tonijntataki met komkommer en wakame met schijfjes limoen.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

