Pasta met zalm en courgette

Recept: Romige pasta met zalm en courgette

Romige pasta met zalm en courgetteHi guys! Wij hebben gister zooo lekker gegeten. De pan werd nog net niet uitgelikt. Ik was zo enthousiast over het recept dat ik na het eten meteen aan de slag ben gegaan om hem voor jullie uit te werken. En daarom staat het recept vandaag al online. Denk je eens in: licht gebakken zalm uit de oven, romige saus met citroen en dille gecombineerd met courgette en rucola. Loopt het water je al in de mond? Hier wel hoor! Het is dat ik net al een bord heb leeggeten, want anders.. Deze romige pasta met zalm en courgette is naast lekker ook ontzettend makkelijk om te maken. Binnen een half uur tover je hem op tafel. Fijn na een dag werken. Want na een drukke dag op mijn werk heb zelfs ik geen zin meer om uren in de keuken te staan. Eten er kinderen of mensen die geen alcohol binnen willen krijgen mee? Dan kun je de witte wijn ook weglaten. De saus krijgt dan wel een iets andere smaak, maar is minstens net zo lekker. Staat deze pasta vanavond bij jou op tafel?
Ingrediënten romige pasta met zalm en courgette voor 4 personen

300 gram zalm
500 gram droge tagliatelle
1 teen knoflook
1 sjalotje
1 courgette
1 citroen
150 ml droge witte wijn
200 gram roomkaas
Een paar takjes dille
Een handje rucola
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Romige pasta met zalm en courgette

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Breng een middelgrote pan met water, een scheutje olijfolie en een beetje zout aan de kook. Doe de tagliatelle in het kokende water en kook tot het net aan gaar is. Giet de pasta af en zet apart.

Bestrooi de zalm met peper en zout en leg het in een ovenschaal. Schuif de ovenschaal in de oven en bak in 20 minuten gaar.

Pers de teen knoflook en versnipper de sjalot. Snijd de courgette in plakjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Doe de knoflook en de sjalot in de pan en bak tot het glazig ziet. Voeg de courgette toe en bak een paar minuten mee.

Blus de inhoud van de pan met de witte wijn. Schep de roomkaas in de pan en roer het door het courgettemengsel.

Hak de dille fijn en rasp de schil van de citroen. Roer de dille, de gerapte citroenschil en het citroensap door de saus. Roer de saus door de pasta. 

Trek de zalm met 2 vorken uit elkaar. Schep de zalm en een handje rucola door de pasta. Maak af met een beetje peper uit de molen. Serveer de romige pasta met zalm en courgette meteen.

Pin It

4 thoughts on “Recept: Romige pasta met zalm en courgette

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *