
Ingrediënten romige pasta met zalm en courgette voor 4 personen
300 gram zalm
500 gram droge tagliatelle
1 teen knoflook
1 sjalotje
1 courgette
1 citroen
150 ml droge witte wijn
200 gram roomkaas
Een paar takjes dille
Een handje rucola
Een scheutje olijfolie
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Breng een middelgrote pan met water, een scheutje olijfolie en een beetje zout aan de kook. Doe de tagliatelle in het kokende water en kook tot het net aan gaar is. Giet de pasta af en zet apart.
Bestrooi de zalm met peper en zout en leg het in een ovenschaal. Schuif de ovenschaal in de oven en bak in 20 minuten gaar.
Pers de teen knoflook en versnipper de sjalot. Snijd de courgette in plakjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Doe de knoflook en de sjalot in de pan en bak tot het glazig ziet. Voeg de courgette toe en bak een paar minuten mee.
Blus de inhoud van de pan met de witte wijn. Schep de roomkaas in de pan en roer het door het courgettemengsel.
Hak de dille fijn en rasp de schil van de citroen. Roer de dille, de gerapte citroenschil en het citroensap door de saus. Roer de saus door de pasta.
Trek de zalm met 2 vorken uit elkaar. Schep de zalm en een handje rucola door de pasta. Maak af met een beetje peper uit de molen. Serveer de romige pasta met zalm en courgette meteen.



Lijkt me heerlijk!
Wat voor roomkaas gebruik je hier?
Dat vraag ik me ook af…
Ik gebruikte Philadelphia, de original versie. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een huismerk gebruiken.
Lekker Lynn!
Heeft goed gesmaakt!
Op naar de volgende