Recept: Pasta met zalm en romige citroensaus

 

Pasta met zalm en romige citroensausAlle visliefhebbers verzamelen! Ik heb vandaag een heerlijk fris recept met zalm, citroen en dille voor jullie. De combinatie van zalm, dille en citroen is eigenlijk altijd een goed idee. Zeker als je er, zoals nu, een roomsaus van maakt en serveert met pasta en rucola. Omdat de zalm in de oven gegaard wordt in plaats van in de pan krijg je een heerlijk zachte lichtgegaarde vis. Deze trek je met een vork uit elkaar in snippers en roer je vervolgens door de saus. Het resultaat? Een heerlijk lichte en frisse avondmaaltijd. Moeilijk? Zeker niet! De pasta met zalm en romige citroensaus is easy peasy om te maken en staat binnen een half uur op tafel. Ideaal voor op een doordeweekse dag. 




Ingrediënten pasta met zalm en romige citroensaus

400 gram zalm
500 gram pasta
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
250 ml slag- of kookroom
100 gram Parmezaanse kaas
1 eetlepel fijngehakte dille
1 citroen (je gebruikt de schil en het sap)
Een handje rucola voor erbij
1 eetlepel roomboter om in te bakken
Peper uit de molen

Pasta met zalm en citroenroomsaus

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de zalm erop. Bestrooi de zalm met peper en schuif de bakplaat in de oven. Bak de zalm in 15 minuten rosé. Trek de zalm met 2 vorken in snippers uit elkaar en zet apart.

Kook de pasta in ruim gezouten water in ongeveer 10 minuten gaar. Giet de pasta af en zet apart.

Versnipper de ui en pers de tenen knoflook. Rasp de schil van de citroen. Smelt een eetlepel boter in een koekenpan. Doe de knoflook en de ui in de pan en bak tot het begint te geuren. Voeg de room, de geraspte citroenschil, het sap van de citroen en de dille toe en roer alles door elkaar. Doe de Parmezaanse kaas in de pan en roer door de roomsaus. Laat de kaas smelten en zet daarna het vuur laag.

Schep de zalmsnippers door de saus en maak af met peper uit de molen. Serveer met de pasta en een handje rucola. Garneer eventueel met een takje dille.

Pin It

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *