|
|

Ingrediënten kabeljauw met een korstje voor 4 personen
4 kabeljauwhaasjes of -filet van ongeveer 200 gram
2 sjalotjes
2 tenen knoflook
150 gram baconreepjes
150 gram panko (Japans broodkruim)
Een paar takjes peterselie
Een flinke klont boter (20 gram)
Peper en zout
Verhit een steel- of koekenpan. Doe de baconreepjes in de pan en bak ze uit tot ze krokant en donkerbruin zijn. Laat de baconreepjes drogen op keukenpapier.
Versnipper de sjalotjes en pers de teentjes knoflook. Hak de peterselie fijn. Smelt de boter in een steelpan. Fruit de sjalot en knoflook tot het glazig ziet. Doe de panko, bacon en peterselie in de pan en roer alles door elkaar. Maak af met peper en (een klein beetje) zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi de kabeljauw aan beide kanten met peper en zout. Leg de kabeljauw in een ovenschaal. Bedek de vis met een flinke laag baconkruim. Schuif de ovenschaal in de oven en bak in 20 minuten gaar.
De kabeljauw met een korstje is lekker in combinatie met frietjes, aardappelpuree en zelfs stamppot. Ik serveerde de kabeljauw in combinatie met rucolastamppot.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

