Surinaamse kerriegarnalen met aardappel en kousenband

Recept: Surinaamse kerriegarnalen met kousenband

 

Surinaamse kerriegarnalen met aardappel en kousenbandVorige week moest ik ’s avonds werken en bestelden ik samen met mijn collega’s Surinaams. Soms kan ik daar opeens ontzettend veel zin in hebben. Dit keer koos ik voor roti met gegrilde kerriekip en een broodje bakkeljauw met zuur. Beide smaakten heerlijk. Vooral de smaak van de kerriekip kon ik na die avond niet loslaten. Ken je dat? Dan moét en zou ik het nog een keer eten. En wat doe je op zo’n moment? Juist! Zelf aan de slag gaan. Dus dook ik afgelopen weekend de keuken in en maakte deze Surinaamse kerriegarnalen met kousenband. De smaken van eerder in die week, maar dan in een snelle versie met garnalen. Een fijn eenpansgerecht dat supersnel op tafel staat. Lekker op een rotiplaat of met witte (basmati)rijst.
Surinaamse kerriegarnalen met aardappel en kousenband

Ingrediënten Surinaamse kerriegarnalen met kousenband voor 4 personen

500 gram grote garnalen (ik koop ze altijd per 2,5 kilo bij de toko)
500 gram kousenband
6 grote vastkokende aardappels
1 middelgrote ui
1 maggiblokje
2 eetlepels massala (Hindoestaanse kerrie)
2 tenen knoflook
2 tomaten
Optioneel een madame Jeanette
Een snuf zwarte peper

Surinaamse kerriegarnalen met aardappel en kousenband

Versnipper de ui en pers de tenen knoflook. Snij de tomaat in blokjes en de kousenband in stukjes van ongeveer 2 cm. Schil de aardappels de snij ze in stukjes.

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan of wok. Doe de ui en de knoflook in de pan en bak tot het glazig ziet. Doe de massala en de tomaat erbij en bak even mee. Als het goed is begint het nu flink te geuren. Doe de garnalen in de pan en bak tot ze roze zijn. Doe de aardappels en de kousenband in de pan, roer alles door elkaar en bak even mee.

Giet zoveel water in de pan dat de aardappels net niet onder staan. Verkruimel het maggiblokje over de inhoud van de pan en leg optioneel de madame jeanette in de pan. Zet het vuur laag en laat de inhoud van de pan koken tot de aardappels gaar zijn. Bij mij duurde dit ongeveer 30 minuten.

Hak de bladselderij fijn. Verwijder de madame Jeanette. Roer de helft van de bladselderij door de inhoud van de pan. De rest strooi je er voor serveren overheen.

Serveer met rijst, roti of eet het gewoon zoals het is. Lekker met surinaamse sambal.

Pin It

One thought on “Recept: Surinaamse kerriegarnalen met kousenband

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.