Tomatenristto met burrata en basilicum

Recept: Tomatenrisotto met burrata en basilicum

 

Tomatenristto met burrata en basilicumToen ik afgelopen zaterdag in de zon fietste voelde ik het opeens. De lente gaat beginnen. Uit mijn oortjes kwam een vrolijk deuntje, ik had mijn zonnebril op en zette mijn gedachte op oneindig. Wat heb ik genoten van dat fijne zonnetje. Ik kreeg er een een kriebel van in mijn buik. Zo fijn! Het is dat het nog iets te fris was voor een terrasje, want anders had ik meteen een fles wijn en borrelplankje besteld. Toen ik thuis kwam ben ik de keuken ingedoken om iets zonnigs te maken. Ik wilde iets maken met frisse en lichte smaken. En het moest vegetarisch zijn, want ik had nog geen post voor meatless monday gemaakt. Ik deed een duik in mijn map met inspiratieplaatjes en kwam een foto van een heerlijk fris uitziende risotto met burrata tegen. Ik vond de foto zo mooi, dat ik besloot om een soortgelijk gerecht te maken. En zie hier het resultaat! Een heerlijke tomatenrisotto met burrata en basilicum. Hij is bijzonder goed gelukt, al zeg ik het zelf. Fris, boordevol smaak en, het belangrijkste, lekker zonnig. Hier wordt je toch vrolijk van? Dat kunnen we wel gebruiken vandaag, want terwijl ik dit aan het typen ben hoor ik de regen alweer tegen de ruiten slaan. Hang on folks… Nog een paar weken en dan kunnen we het terras weer op. Ik kan niet wachten!
Ingrediënten tomatenrisotto met burrata en basilicum voor 4 personen

300 gram risottorijst
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
400 gram tomatenblokjes
20 blaadjes basilicum
150 gram burrata
50 gram Parmezaanse kaas
Een flinke scheut droge witte wijn
500 ml groentebouillon
Een scheutje olijfolie
Peper uit de molen

Tomatenristto met burrata en basilicum

Versnipper de sjalot en pers de teentjes knoflook. Verhit de olijfolie in een hapjes- of koekenpan. Doe de knoflook en de sjalot in de pan en fruit tot het glazig ziet. Voeg de risottorijst toe en laat meebakken tot de korrels glazig zien.

Giet een flinke scheut witte wijn in de pan en laat pruttelen tot de wijn is opgenomen. Doe de tomatenblokjes in de pan en voeg een soeplepel bouillon toe. Laat koken tot de bouillon is opgenomen. Blijf bouillon toevoegen tot de risotto gaar is.

Hak de basilicum fijn en rasp de Parmezaanse kaas. Roer de Parmezaanse kaas en de basilicum door de tomatenrisotto.

Schep de risotto in diepe borden. Schep een eetlepel burrata op de risotto en maak af met peper uit de molen.

Serveer de tomatenrisotto met burrata en basilicum in combinatie met vers brood en een goede olijfolie.

 

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *