Recept: Pasta met salieboter

 

Pasta met salieboterSjeumig, wat ging het weekend snel voorbij. En dat terwijl ik eigenlijk vrij weinig gedaan heb. Vrijdagavond bleef ik uitermate kalm en heb ik, met een grote bak chips, alle tv-programma’s die ik gemist had terug gekeken. Hallo expeditie Robinson. Zaterdag ben ik samen met Douwe het terras opgedoken en rolden we ’s avonds gemoedelijk terug naar huis. Zondag ben ik vooral bezig geweest met, jawel, mijn werk. ’s Avonds ben ik lekker de keuken in gedoken en hebben we een goede fles wijn open getrokken. En toen was het weer maandag. Vandaag dus. Tijd voor een makkelijk doordeweeks recept. Dit keer een gerecht uit de Italiaanse keuken. Ik ben in Italië verknocht geraakt aan salie. Alleen al door te denken aan de subtiele fluwelen smaak van de bladeren begin ik te watertanden. Zelf vind ik de salie in al zijn puurheid het lekkerst, ik doe er het liefst geen gekke dingen mee. Dat is ook hetgeen wat mij zo aantrekt aan de Italiaanse keuken. Met een paar simpele basisingrediënten iets heel erg lekkers maken. Geen toevoegingen of rare fratsen. Gewoon de ingrediënten nemen zoals ze zijn. Deze pasta met salieboter is daar een voorbeeld van. En wat is nou fijner dan makkelijk, maar toch ontzettend lekker, eten na een dag hard werken.

Ingrediënten pasta met salieboter voor 4 personen

500 gram tagliatelle of spaghetti
Bosje salie
100 gram roomboter
75 gram rucola
160 gram Parmezaanse kaas
Een scheutje olijfolie
Verse peper uit de molen
Snuf (zee)zout

Breng een pan met water, een scheutje olijfolie en een snuf zout aan de kook. Doe de pasta bij het water en kook tot het gaar is. Giet de pasta af en zet apart.

Smelt de roomboter in een hapjespan. Scheur de saliebladeren in stukjes en doe ze bij de boter. Laat bakken tot de saliebladeren knapperig worden. Bestrooi de salieboter met peper en een snuf zout.

Rasp de Parmezaanse kaas. Doe de pasta bij de salieboter in de pan en roer door elkaar heen. Doe de Parmezaanse kaas bij de pasta en roer tot de kaas gesmolten is. Doe de rucola bij de pasta met salieboter en meng alles goed elkaar. Maak af met een beetje peper.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.