Spaanse tortilla

Recept: Spaanse tortilla

 

Spaanse tortilla Vandaag is onze laatste officiële vakantiedag. We hebben morgen en zondag natuurlijk ook nog vrij, maar dat hebben we altijd. Dus dat telt niet. Maandag moeten we weer vol aan de bak. Gelukkig heb ik in de vakantie een beetje voorgewerkt waardoor ik de website goed met mijn werk kan combineren. De komende dagen staan er nog een aantal leuke dingen op de planning. Vanmiddag zijn we te vinden in de Foodhallen, morgen gaan we naar Dutch valley en zondag sluiten we onze vakantie af met sushi en Champagne. I know, ons leven is ontzettend zwaar. Voor jullie heb ik vandaag een lekker hapje voor bij de borrel. Het recept komt van de buurvrouw van een vriendin. Zij komt uit Spanje en maakt deze tortilla regelmatig. Toen ik de tortilla voor de eerste keer at, wilde ik meteen het recept hebben. Gelukkig werd het meteen voor me opgeschreven en kreeg ik toestemming om het te gebruiken voor Savory Sweets. En zo ging ik zelf aan de slag. De Spaanse tortilla is ontzettend simpel om te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn olie, aardappels, eieren en uien. En een beetje geduld. Want als je het omelet te vroeg omdraait valt hij uit elkaar. Jawel, hier spreekt een ervaringsdeskundige. De eerste keer dat ik de tortilla probeerde om te draaien kieperde hij finaal uit elkaar. Te nat van binnen. Je wilt niet weten hoe mijn fornuis eruit zag. Het spreekwoord luidt niet voor niks: “geduld is een schone zaak”. Dat was in dit geval letterlijk zo. Gelukkig ging het de tweede keer beter. Het resultaat: een stevige tortilla boordevol smaak. I love it! Ingrediënten Spaanse tortilla

6 aardappels
2 uien
7 eieren
Peper en zout
500 ml zonnebloemolie om te frituren

Schil de aardappels en snijd ze in flinterdunne plakjes. Ik gebruikte hier een mandoline voor, maar je kunt ook een kaasschaaf of scherp mes gebruiken. Snijd de ui in grove stukken. Verhit de frituurolie. Schep de aardappelschijfjes en de ui in delen in de olie en bak 5 minuten.

Breek de eieren in een grote kom of schaal. Kluts de eieren los. Doe de aardappel, de ui, een beetje peper en een snuf zout bij het eiermengsel. Meng de ingrediënten met elkaar.

Verhit ruim olie in een pan. Zet het vuur laag. Giet het eiermengsel in de pan en zachtjes bakken. Als de bovenkant van de Spaanse tortilla droog begint te worden kun je hem omdraaien. Leg een bord op de tortilla en draai de pan om. Laat de tortilla vanaf het bord weer in de pan glijden. Bak nog een paar minuten. Bestrooi de Spaanse tortilla met zout en snijd hem in partjes.

De Spaanse tortilla is lekker als lunch, bij de soep of als hapje bij de borrel. Ook lekker als onderdeel van een high-tea of high-wine.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *