|
Of het nou bloedheet is of het giet van de lucht… Een pasta is altijd een goed idee! En laat ik dat nou net vandaag voor jullie in petto hebben! Vandaag staat er namelijk een lekkere vegetarische pasta op het menu. Deze pappardelle met tomaatjes en burrata zit boordevol smaak en heeft een licht pikantje. Doordat er spinazie en extra tomaat wordt toegevoegd is het nog gezond ook. Pappardelle is een pastasoort in de vorm van een brede lint. Je vindt de pastasoort veel in Toscane en hij past uitstekend bij gerechten zoals deze. Als er kinderen mee-eten kun je de gedroogde chili trouwens ook weglaten. Het is dan lekker om 2 eetlepels kappertjes toe te voegen voor wat extra smaak. Wanneer staat deze pasta met geroosterde tomaatjes, spinazie en burrata bij jou op tafel?
Ingrediënten pappardelle met tomaatjes en burrata voor 4 personen
500 gram pappardelle
250 gram cherrytomaten
100 gram babyspinazie
800 ml tomatenblokjes (of pulpa)
4 tenen knoflook
1 theelepel gedroogde chilipeper (of 2 eetlepels kappertjes als er kinderen mee-eten)
1 of 2 bollen burrata van ongeveer 150 gram per bol
Olijfolie om in te bakken
Peper en zout
Kook de pappardelle in ruim gezouten water gaar. Giet af en zet apart.
Snijd de cherrytomaatjes doormidden en pers de tenen knoflook.
Verhit een scheutje olijfolie in een hapjes- of koekenpan. Leg de halve cherrytomaatjes met de platte kant naar beneden en bak een paar minuten aan. Schep de tomaatjes uit de pan en zet apart.
Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in dezelfde pan. Voeg de knoflook en chilipeper (of kappertjes) toe en bak tot het begint te geuren. Giet de tomatenblokjes en de spinazie in de pan en roer alles door elkaar. Zet het vuur laag en laat de saus pruttelen tot de spinazie geslonken is.
Schep de pappardelle en de tomaatjes in de pan en schep door de saus. Zorg dat alle pasta bedekt is. Maak af met peper en zout.
Verdeel de pasta over 4 borden en leg op elk bord een halve of hele bol burrata. Maak eventueel af met olijfolie en extra chiliflakes.