Indiase curry met zoete aardappel en rode linzen

Recept: Indiase curry met zoete aardappel en rode linzen

 

Indiase curry met zoete aardappel en rode linzenHet is weer meatless monday en dat betekent dat ik een veggie gerecht met jullie deel. Dit keer is dat een Indiase curry met zoete aardappel en rode linzen. In India noemen ze een curry als deze dahl. Dahl is een curry met peulvruchten die je ook als soep kunt eten. Naast peulvruchten, in dit geval rode linzen, kun je zoveel groentes toevoegen als je wilt. Ik koos voor zoete aardappel en spinazie, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan bloemkool, wortel of pompoen. Vullend, vol van smaak en boordevol vitamines. Ik serveerde de curry in combinatie met papadums, maar naanbrood, roti of witte rijst past er ook prima bij. Net waar je trek in hebt. De Indiase curry met zoete aardappel en rode lizen is makkelijk om te maken en staat in een mum van tijd op tafel. Fijn op doordeweekse dagen als vandaag. Probeer het eens uit.. Ga je zeker geen spijt van krijgen!



Ingrediënten Indiase curry met zoete aardappel en rode linzen voor 4 personen

2 zoete aardappels
1 middelgrote ui
1 chilipeper
2 tomaten
200 gram rode linzen
100 gram bladspinazie
500 ml groentebouillon
1 eetlepel olie om in te bakken
2 eetlepel garam masala
1 eetlepel kurkuma
Peper en zout

Snijd de chilipeper verticaal doormidden en verwijder de zaadjes. Houd je van pittig? Laat dan de zaadjes zitten. Versnipper de ui en de chilipeper. Schil de zoete aardappels. Snijd de zoete aardappels en tomaten in blokjes.

Smelt de boter in een braadpan. Doe de garam masala en de kurkuma bij de boter en bak tot het begint te geuren.

Doe de ui en de chilipeper bij de kruiden en bak tot het glazig ziet. Voeg de tomaat en de linzen toe en roer alles door elkaar. Bak een paar minuten mee. Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur.

Doe de zoete aardappel in de pan en laat pruttelen tot de aardappel zacht is. Roer de spinazie door de curry en maak af met peper en zout.

Serveer de Indiase curry met zoete aardappel en rode linzen in combinatie met naanbrood of papadums.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *