|
|


Ingrediënten bietenrisotto met geitenkaas en walnoten
300 gram risottorijst
500 gram gepureerde gekookte bietjes
1 middelgrote ui
100 ml rode wijn
1 liter bouillon
125 gram zachte geitenkaas
150 gram Parmezaanse kaas
Een paar muntblaadjes
Een handje walnoten
Roomboter om in de bakken
Peper uit de molen

Smelt een klontje roomboter in de pan. Versnipper de ui en pers de teen knoflook.
Doe de risottorijst en eenn snuf peper uit de molen in de pan en bak tot de korrels glazig zien. Blus de risotto af met rode wijn. Laat pruttelen tot de wijn door de risotto is opgenomen.
Voeg een soeplepel bouillon bij de risotto en laat koken tot de bouillon is opgenomen. Blijf bouillon toevoegen tot de risotto gaar is.
Rasp de Parmezaanse kaas. Roer de Parmezaanse kaas en de bietjespuree door de risotto. Als het goed is wordt de risotto nu lekker smeuïg.
Hak de walnoten en munt in grove stukken en verkruimel de geitenkaas.
Schep de risotto in diep borden. Bestrooi met walnoten, geitenkaas en munt. Maak af met peper uit de molen.

