|
Nacho’s en ik zijn goede vrienden. We bestellen regelmatig nacho’s op het terras en in het weekend is het vaak ons avondeten. Er staan dan ook megaveel recept met nacho’s op Savory Sweets. Afgelopen zaterdag hadden we een barbecue bij vrienden. Zoals altijd kon ik het niet laten om iets mee te nemen. Dit keer maakte ik deze Mexicaanse nachosalade met mango. Ik weet toevallig ze, net als ik, gek zijn op nacho’s (wie niet!), dus ik had al een vermoeden dat ik ze met deze salade blij ging maken. Dat had ik goed gezien, want binnen een half uur was de hele schaal (en die was groot!) leeg. De Mexicaanse nachosalade met mango is lekker voor tijdens de barbecue, lunch of als maaltijdsalade. Ook lekker met gegrilde kip en/of zure room.
Ingrediënten Mexicaanse nachosalade met mango voor 6 personen
Voor de salade
1 mango
150 gram maïs
200 gram zwarte bonen
2 zoete puntpaprika’s
200 gram romaine sla
200 gram cherrytomaten
Een paar takjes koriander
1 rode ui
¼ theelepel gedroogde chilipeper
Een handje nachochips
Voor de guacamole
1 sjalot
1 teen knoflook
2 avocado’s
1 limoen
Een paar takjes koriander
1 tomaat
1 chilipeper
Peper en zout
Begin met het maken van de guacamole. Snijd de avocado’s doormidden en schep met een lepel de pit uit de vrucht. Schep het vruchtvlees uit de schil.
Snijd de tomaat en paprika in blokjes, versnipper de sjalot en de chilipeper (verwijder wel de zaadlijsten als je niet van heel pittig houdt), pers de teen knoflook en hak de koriander fijn.
Doe de tomaat, de sjalot, de knoflook, de chilipeper, het sap van een halve limoen, de koriander en een beetje peper en zout bij de avocado. Prak de ingrediënten door elkaar. Proef of de guacamole op smaak is. Voeg eventueel meer van bepaalde ingrediënten toe.
Snijd de mango in kleine stukjes, de cherrytomaten in vieren en de rode ui in halve ringen. Doe de mango, de romaine sla, de maïs, de rode ui en de zwarte bonen bij elkaar in een kom of schaal en meng alles door elkaar.
Verkruimel de nachochips. Schep de guacamole op de nachosalade en bestrooi met verkruimelde nacho’s. Maak af met een beetje grofgehakte koriander en gedroogde chilipeper.
Serveer de Mexicaanse nachosalade met mango direct. Als je de salade te lang laat staan worden de nacho’s slap en de guacamole bruin. En dat is voor niemand leuk.