Zelf kruidenboter maken

Recept: Zelf kruidenboter maken

 

Zelf kruidenboter makenVandaag heb ik een ontzettend simpel recept voor jullie. Zo een recept waarvan je denkt: “waarom koop ik dit überhaupt nog kant-en-klaar in de winkel?”. De laatste keer dat ik kant-en-klare kruidenboter kocht is ruim 10 jaar geleden. Ik vind de kant-en-klare pakjes vaak niet zo lekker. Een beetje chemisch en verre van vers. Vaak kun je niet eens meer proeven welke kruiden er gebruikt zijn. Het fijne van zelf kruidenboter maken is dat je zelf kan bepalen wat je erin doet. Zo vind ik het lekker om grof zeezout te gebruiken. Ik kan er onwijs van genieten als ik tijdens het eten op een zoutkristal stuit. Een soort zelf gecreëerd geluksmomentje. Gebruik wel boter op kamertemperatuur. Koude, en daardoor ook harde, boter is niet te doen. Tot slot nog een kleine tip. Rol voor mooie ronde schijfjes de zachte boter in een stuk vershoudfolie in de vorm van een worst. Leg de rol een uurtje in de koelkast zodat hij harder wordt en je kunt hem in perfecte plakjes snijden. En nu beloven dat jullie voortaan allemaal zelf jullie kruidenboter gaan maken!


Ingrediënten zelf kruidenboter maken voor 8 personen

250 gram roomboter op kamertemperatuur (1 pakje)
2 tenen knoflook
15 blaadjes basilicum
Een paar takjes bieslook
Een snuf grof zeezout
Peper uit de molen

Zelf kruidenboter maken

Doe de roomboter in een schaal of kom. Hak de kruiden fijn en pers de tenen knoflook. Doe de kruiden, de knoflook, een snuf zeezout en een beetje peper uit de molen bij de roomboter. Meng de ingrediënten met een vork of keukenmachine tot alle kruiden door de boter zitten.

Serveer de kruidenboter met vers brood, toastjes of op een stukje vlees. Lekker om op tafel te zetten tijdens een grote maaltijd of als hapje voordat de maaltijd begint.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

2 thoughts on “Recept: Zelf kruidenboter maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *