|
|

Ingrediënten zelf champignonsaus maken voor 6 personen
8 middelgrote champignons
100 gram gerookte spekreepjes
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
3 eetlepels bloem
Een klontje roomboter
Een scheutje droge witte wijn
50 ml volle melk
250 ml groente- of paddenstoelenbouillon
1 theelepel worcestershiresaus
Een paar takjes peterselie
Peper en zout
Snijd de champignons in plakjes. Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook. Hak de peterselie fijn.
Smelt de boter in een koekenpan. Doe de gerookte spekjes in de koekenpan. Bak de spekjes 3 minuten. Doe de ui en de sjalot in de pan bak tot het glazig ziet. Voeg de champignons toe en bak tot ze lichtbruin worden.
Doe de bloem in de pan en roer tot er een zanderig mengsel ontstaat. Dit heet een roux. Bak de roux een minuutje door. Blus de roux af met witte wijn. Giet de melk en de bouillon in de pan en roer de klontjes los. Laat pruttelen tot er een dikke saus ontstaat.
Roer de peterselie (niet teveel tegelijk toevoegen!) en de worcestershiresaus door de champignonsaus en maak af met peper en zout.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).



Kan je deze saus ook een dag voor het diner klaar maken en dan weer opwarmen?