Salade met warme geitenkaas en zoete peertjes

Recept: Salade met warme geitenkaas en zoete peertjes

 

Salade met warme geitenkaas en zoete peertjesAls er iets is wat ik heel erg lekker vind, dan is het geitenkaas. Helemaal in combinatie met zoete ingrediënten en noten. Appel, peer, rozijnenbrood, honing, walnoten, pijnboompitten noem maar op. Ik ga er allemaal van watertanden. Als ik ergens ga lunchen bestel ik regelmatig een broodje of salade met warme geitenkaas. Zolang de kaas van goede kwaliteit is, kun je daar niet veel aan verpesten. Toen ik afgelopen week lekkere geitenkaasjes zag liggen bij de kaasboer besloot ik om zelf een lekkere salade te maken. Mét mijn favoriete ingrediënten. Dus mét (stoof)peer, mét honingdressing, mét rozijnenbrood en mét walnoten. Ik heb de salade letterlijk verslonden. Stiekem heb ik zelfs een tweede portie gemaakt. En dat is eigenlijk niks voor mij. Tenzij iets écht heel lekker is. En geloof me… Dat was het!



Ingrediënten salade met warme geitenkaas en zoete peertjes voor 2 personen

200 gram eikenbladsla
4 ronde geitenkaasjes van ongeveer 150 gram
4 sneetjes rozijnen- of mueslibrood
1/2 komkommer
1 rode paprika
Een handje cherrytomaatjes
1 rode ui
2 of 3 stoofpeertjes
Een scheutje olijfolie
1 eetlepel honing
Peper en zout

Salade met warme geitenkaas en zoete peertjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de geitenkaas op het bakpapier, met de sneetjes rozijnenbrood ernaast. Schuif de bakplaat in de oven. Bak 20 minuten tot de kaas begint te smelten. Brand de geitenkaas eventueel nog even af met een brander. 

Maak de sla aan met de olijfolie, honing, peper en zout. Snijd de komkommer, de stoofpeertjes en de rode paprika in stukjes, de cherrytomaatjes doormidden en de rode ui in halve ringen. Meng de sla met de komkommer, de tomaat, de paprika en de ui. Verdeel de sla over 2 diepe borden.

Leg de geitenkaas op de salade. Garneer met walnoten en maak af met peper en zout. Serveer de salade met warme geitenkaas en zoete peertjes met rozijnenbrood.

De salade met warme geitenkaas is lekker als lunch of als maaltijdsalade bij het avondeten.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *