|
|

Ingrediënten salade met warme geitenkaas en zoete peertjes voor 2 personen
200 gram eikenbladsla
4 ronde geitenkaasjes van ongeveer 150 gram
4 sneetjes rozijnen- of mueslibrood
1/2 komkommer
1 rode paprika
Een handje cherrytomaatjes
1 rode ui
2 of 3 stoofpeertjes
Een scheutje olijfolie
1 eetlepel honing
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de geitenkaas op het bakpapier, met de sneetjes rozijnenbrood ernaast. Schuif de bakplaat in de oven. Bak 20 minuten tot de kaas begint te smelten. Brand de geitenkaas eventueel nog even af met een brander.
Maak de sla aan met de olijfolie, honing, peper en zout. Snijd de komkommer, de stoofpeertjes en de rode paprika in stukjes, de cherrytomaatjes doormidden en de rode ui in halve ringen. Meng de sla met de komkommer, de tomaat, de paprika en de ui. Verdeel de sla over 2 diepe borden.
Leg de geitenkaas op de salade. Garneer met walnoten en maak af met peper en zout. Serveer de salade met warme geitenkaas en zoete peertjes met rozijnenbrood.
De salade met warme geitenkaas is lekker als lunch of als maaltijdsalade bij het avondeten.


