Salade caprese met pesto en pijnboompitten

Recept: Salade caprese met pesto en pijnboompitten

 

Salade caprese met pesto en pijnboompittenIk kan zo blij worden van een capresesalade. Wie dit gerecht ooit bedacht heeft ben ik eeuwig dankbaar. Ja, die Italianen weten wel wat lekker eten is. Zo simpel en tegelijkertijd zo lekker. Het enige wat je nodig hebt zijn ingrediënten van goede kwaliteit. Ga bijvoorbeeld voor een verse buffelmozzarella (bij de kaasboer of in het versschap van de beter gesorteerde supermarkt), kies voor mooie rijpe tomaten en neem een verse (al dan niet zelfgemaakte) pesto. Serveer de salade met vers gebakken brood en je hebt een heerlijke lunch, een lekker voorgerecht of een lichte avondmaaltijd. Ik maakte een salade caprese met pesto en pijnboompitten, maar je kunt ook variëren met olijven, balsamico, (gegrilde) courgette of groene asperges. Een fijn gerecht voor als het warm weer is of als er een barbecue op het programma staat. Een salade voor echte bourgondiërs. Zo ga ik de zomer straks wel doorkomen. Hier heeft hij al een paar keer op tafel gestaan de afgelopen weken!
Salade caprese met pesto en pijnboompitten

Ingrediënten salade caprese met pesto en pijnboompitten voor 4 personen

200 gram mozzarella
2 flinke tomaten
100 gram rucola
100 gram (verse) pesto
10 blaadjes basilicum
Een handje pijnboompitten
Een snuf zeezout
Peper uit de molen

Salade caprese met pesto en pijnboompitten

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Hou de pitjes goed in de gaten want ze branden snel aan.

Snijd de mozzarella in halve plakjes en beide tomaten in acht stukken. Scheur de basilicum in stukjes.

Bedek een groot bord met een laagje rucola. Beleg de rucola met stukjes mozzarella en partjes tomaat. Bestrooi met peper uit de molen en een snuf zout.

Schep theelepeltjes pesto op de salade. Strooi de pijnboompitjes over de salade en maak af met stukjes basilicum.

Serveer de salade caprese met pesto in combinatie met vers brood als lunch, als bijgerecht bij de barbecue of als lichte avondmaaltijd.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.