Echte Hollandse eiersalade

Recept: Echte Hollandse eiersalade voor op brood

 

Echte Hollandse eiersaladeRond de Paasdagen kan een goed recept voor eiersalade natuurlijk niet ontbreken op Savory Sweets. Toen ik laatste het archief zat door te spitten, kwam ik erachter dat ik het recept nog nooit gepost had. Bijzonder, hoe je de meest uiteenlopende recepten wel uitwerkt, maar iets wat je regelmatig maakt er dan bij inschiet. Ik maak dit heerlijke recept namelijk al jaren. Een echte Hollandse eiersalade voor op brood. Zoals mijn oma hem vroeger voor ons maakte. Mét moster. Mét kerriepoeder. En mét bieslook. Wij kregen hem altijd op een sneetje vers witbrood met een glas karnemelk (ben ik nog steeds gek op) on the side. Ook lekker op een sandwich bij de high tea of op een toastje bij de borrel. Combineer met een paar plakjes komkommer of stukjes augurk en hij is helemaal af. Dat wordt smullen!




Echte Hollandse eiersalade voor op brood voor 4 tot 6 personen

5 eieren
3 of 4 eetlepels mayonaise
2 theelepels dijonmosterd
1 theelepel kerriepoeder
1 sjalot
Een bosje bieslook
Peper en zout

Echte Hollandse eiersalade

Kook de eieren tot ze hard zijn. Dit duurt ongeveer 8 minuten. Laat de eieren schrikken (afspoelen onder koud water) en pel ze. Haal de dooiers uit de eieren en zet apart.

Prak de dooiers. Doe de mayonaise, mosterd en kerreipoeder bij de geprakte dooiers. Meng tot een (bijna) glad geheel.

Versnipper de sjalot en hak de bieslook fijn. Snijd het eiwit in stukjes. Doe de sjalot, de bieslook en de stukjes ei bij het dooiermengsel. Roer alles door elkaar.

Maak de echte Hollandse eiersalade voor op brood af met zout en peper bij de molen.

Serveer op brood, een toastje of tussen een sandwich voor bij de high tea.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *