Recept: Penne met spinazie en kip

 

Penne met spinazie en kipSjeumig! Wat heb ik het druk gehad dit weekend. Een leuke weekend, dat wel. Het enige vervelende is dat Douwe nog steeds ziek is. Gelukkig gaat het iedere dag een stukje beter, dus het einde van de griep is in zicht. Verder was ik zaterdagavond in de barbecuehemel op butchers heaven en ben ik druk geweest met het organiseren van een babyshower voor een vriendin. Het feestje was goed geslaagd, we hebben haar een hele middag heerlijk in de watten gelegd. ’s Avonds was ik zo kapot dat ik om 8 uur al in slaap viel. Dat gebeurt me echt bijna nooit. Gister heb ik voor het eerst sinds 5 dagen weer normaal gekookt en gegeten. Douwe at weer mee, en dat maakte het een stuk leuker om in de keuken te staan. Ik maakte deze penne met spinazie en kip. Een romige pasta met een zelfgemaakte saus. Het fijne van pasta is dat het meestal binnen een half uur op tafel staat. Ideaal voor op een doordeweekse dag als vandaag. Zeker als er ’s avonds nog gesport moet worden. Hoewel de penne warm het lekkerst zijn, kun je het ook heel goed koud eten. Lekker makkelijk voor onderweg of op het werk tijdens een nacht- of avonddienst. 

Ingrediënten penne met spinazie en kip voor 4 personen

350 gram droge penne
500 ml melk
250 gram ricotta
150 gram Parmezaanse kaas
100 gram zongedroogde tomaatjes
200 gram verse spinazie
1 eetlepel bloem
1 eetlepel roomboter
2 kipfilets
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
Een paar blaadjes verse basilicum
2 theelepels Italiaanse kruiden
Peper en zout

Kruid de kipfilets aan beide kanten met peper en zout. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin. Haal de kipfilet uit de koekenpan en laat het even afkoelen.

Breng een middelgrote pan met water, een scheutje olijfolie en een snuf zout aan de kook. Leg de penne in het (kokende) water en kook tot het gaar is.

Pers de teentjes knoflook en versnipper de sjalot. Smelt de roomboter in een pan. Bak de sjalot en knoflook tot het glazig ziet. Doe de spinazie in de pan en blijf roeren tot het geslonken is. Bestrooi de spinazie met een beetje peper en zout. Roer 2 of 3 eetlepels bloem door de spinazie. Voeg, terwijl je blijft roeren, de melk toe. Als het goed is ontstaat er een dikkige saus. Rasp de Parmezaanse kaas. Doe de Parmezaanse kaas, ricotta, Italiaanse kruiden en zongedroogde tomaat bij de saus. Laat de saus nog 10 minuten pruttelen op laag vuur. Maak af met peper en zout.

Snijd de gebakken kipfilet in stukjes. Meng de penne met de kip en de saus. Maak af met een beetje verse basilicum.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *