Pasta arrabbiata met garnalen en rucola

Recept: Pasta Arrabbiata met garnalen met rucola

 

Pasta arrabbiata met garnalen en rucolaVandaag is het weer tijd voor een lekker pastarecept. Je kunt namelijk nooit genoeg goede pastarecepten in je repertoire hebben. Dit keer is dat de pasta arrabbiata met garnalen en rucola. Een pasta uit de omgeving van Rome met een pittige tomatensaus. Arrabbiata betekent letterlijk boos in het Italiaans. Een boze pasta dus. Mét garnalen. Want dat vind ik het lekkerst bij deze saus. Het recept is ongetwijfeld niet het origineel, maar dit is wel hoe ik hem het lekkerst vindt. Licht pittig, hartig (door de Parmezaanse kaas) met sappige garnalen en rucola. Hier kun je me letterlijk wakker voor maken. Als ik dit soort pasta’s maak doe ik dat meestal in grote hoeveelheden. Wat ik dan over heb stop ik per portie in de vriezer. Zo heb ik op dagen dat er weinig tijd is om te koken ook altijd vers en gezond eten in huis. Er moeten hier nog wat babyvetjes af. En dan helpt het niet als we op het laatste moment sushi, patat of iets anders halen/bestellen. Al is dat af en toe wel erg lekker natuurlijk!




Ingrediënten pasta arrabiatia met garnalen en rucola voor 4 personen

400 gram spaghetti, linguine, penne of andere pasta
250 gram garnalen
1 middelgrote ui
2 chilipepers
2 tenen knoflook
200 gram cherrytomaatjes
400 gram tomatenblokjes
1 eetlepel gedroogde oregano
150 gram Parmezaanse kaas
Een paar takjes peterselie
Een handje rucola
Peper en zout

Pasta arrabbiata met garnalen en rucola

Kook de pasta in ruim gezouten water gaar. Giet af en zet apart.

Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook. Snijd de chilipepers doormidden en verwijder de zaadlijsten. Houd je van erg pittig? Laat dat de zaadlijsten zitten. Snijd de chilipeper in kleine stukjes en de cherrytomaten door de helft.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak de garnalen tot ze mooi roze zien. Schep de garnalen uit de pan en zet apart.

Verhit dezelfde koekenpak. Voeg eventueel een scheutje olie toe. Doe de ui, de knoflook en de chilipeper in de pan en fruit tot het begint te geuren. Voeg de cherrytomaatjes en de gedroogde oregano en een beetje peper en zout toe en bak een paar minuten mee. Giet de tomatenblokjes in de pan en laat een paar minuten pruttelen.

Doe de pasta bij de saus en roer alles door elkaar.

Rasp de Parmezaanse kaas en hak de peterselie fijn. Roer de helft van de Parmezaanse kaas door de saus.

Maak de pasta arrabbiata met garnalen en rucola af met een beetje peterselie, verse peper uit de molen en Parmezaanse kaas.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *