|
|

Ingrediënten pasta arrabiatia met garnalen en rucola voor 4 personen
400 gram spaghetti, linguine, penne of andere pasta
250 gram garnalen
1 middelgrote ui
2 chilipepers
2 tenen knoflook
200 gram cherrytomaatjes
400 gram tomatenblokjes
1 eetlepel gedroogde oregano
150 gram Parmezaanse kaas
Een paar takjes peterselie
Een handje rucola
Peper en zout

Kook de pasta in ruim gezouten water gaar. Giet af en zet apart.
Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook. Snijd de chilipepers doormidden en verwijder de zaadlijsten. Houd je van erg pittig? Laat dat de zaadlijsten zitten. Snijd de chilipeper in kleine stukjes en de cherrytomaten door de helft.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak de garnalen tot ze mooi roze zien. Schep de garnalen uit de pan en zet apart.
Verhit dezelfde koekenpak. Voeg eventueel een scheutje olie toe. Doe de ui, de knoflook en de chilipeper in de pan en fruit tot het begint te geuren. Voeg de cherrytomaatjes en de gedroogde oregano en een beetje peper en zout toe en bak een paar minuten mee. Giet de tomatenblokjes in de pan en laat een paar minuten pruttelen.
Doe de pasta bij de saus en roer alles door elkaar.
Rasp de Parmezaanse kaas en hak de peterselie fijn. Roer de helft van de Parmezaanse kaas door de saus.
Maak de pasta arrabbiata met garnalen en rucola af met een beetje peterselie, verse peper uit de molen en Parmezaanse kaas.

