|
|


Ingrediënten gevulde pastaschelpen met ricotta en courgette voor 4 personen
400 gram conchiglioni rigati (pastaschelpen)
1 courgette
1 citroen
100 gram Parmezaanse kaas
250 gram ricotta
Een handje geraspte kaas (ik gebruikte mozzarella)
15 blaadjes basilicum
Een handje rucola
Peper en zout
Voor de tomatensaus
800 ml tomatenblokjes
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 eetlepel Italiaanse kruiden
Een klontje boter om in te bakken
Peper en zout

Begin met het maken van de pastasaus. Versnipper de ui en pers de tenen knoflook. Smelt de boter in een steelpan. Fruit de ui en de knoflook tot het glazig ziet. Voeg de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe en roer alles door elkaar heen. Laat de saus een half uurtje pruttelen op laag vuur.
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Doe de pastaschelpen in de pan en kook tot ze net aan gaar zijn.
Snijd de courgette in blokjes. Rasp de schil van de citroen en de Parmezaanse kaas en hak de basilicum fijn. Doe de courgette, de geraspte citroenschil, de ricotta, de Parmezaanse kaas, de basilicum en een beetje peper en zout in een grote schaal of kom. Voeg het sap van de citroen toe en proef of het ricottamengsel op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Giet de rode pastasaus in een ovenschaal. Vul de afgekoelde pastaschelpen met het ricottamengsel en leg ze naast elkaar in de saus. Bestrooi de pastaschelpen met een handje geraspte kaas.
Zet de ovenschaal in de oven en bak de gevulde pastaschelpen met ricotta en courgette in 25 minuten gaar. Serveer de gevulde pastaschelpen met ricotta en courgette in combinatie met rucola.


Lekker gerecht. Bedankt alvast
Super lekker gerecht!! Valt bij iedereen in de smaak!
Regelmatig zet ik dit gerecht mijn gasten voor, zij vinden het heerlijk!!
Je kunt het gerecht vooraf klaar maken zodat je gezellig met je gasten kunt zitten.
Heerlijk!