Risotto met witte asperges

Recept: Bijzonder smaakvolle risotto met witte asperges

 

Risotto met witte aspergesVandaag is het tijd voor een lekker aspergerecept. Nu deze heerlijke groente volop te krijgen is, moeten we het er even flink van nemen. Dit keer maakte ik er een risotto mee. En hoewel risotto altijd met gejuicht wordt ontvangen in casa Savory Sweets, kreeg deze versie helemaal een goede recensie. Zelfs van de peuter. Al had ik bij haar de asperges wel iets kleiner gesneden. De risotto met witte asperges, doperwtjes en gebakken spek zit boordevol smaak. Dat komt omdat de bouillon waar je de risotto mee maakt op basis is van het kookvocht van de asperges is gemaakt. Om het kookvocht nog een extra smaakboost te geven kookte ik ook de schillen mee. Het resultaat? Beoordeel zelf maar als je hem gemaakt hebt. Hier was het in ieder geval een succes!




Risotto met witte asperges

Ingrediënten risotto met witte asperges voor 6 personen

500 gram witte asperges
500 gram risotto rijst
2 tenen knoflook
1 middelgrote ui
1 bouillonblokje (groente of kip)
Een scheutje droge witte wijn
150 gram ontbijtspek of pancetta
150 gram Parmezaanse kaas
150 gram doperwten (ik heb ze altijd uit de diepvries)
Een eetlepel boter om in te bakken
Peper uit de molen

Risotto met witte asperges

Verwijder de houtachtige uiteindes de asperges en schil ze daarna van boven naar beneden. Snijd de asperge in stukjes van ongeveer 1 centimeter.

Breng een pan met 1,5 liter water aan de kook. Doe de asperges, de houtachtige uiteindes en de aspergeschillen in het water. Kook tot de stukjes asperge gaar zijn. Schep de inhoud uit de pan. Het vocht laat je erin zitten. Los een bouillonblokje op in het vocht. Deze bouillon gebruik je om de risotto mee aan te maken.

Bak de plakjes pancetta of ontbijtspek in een droge koekenpan krokant. Laat uitlekken op een velletje keukenpapier.

Versnipper de ui en pers de teen knoflook.

Smelt de boter in een hapjespan. Doe de ui en de knoflook in de pan en fruit tot het begint te geuren. Giet de risotto rijst erbij en roer door elkaar. Bak mee tot de korrels glazig worden. Blus de rijst af met een scheut witte wijn. Kook mee tot de wijn is opgenomen door de rijstkorrels. Voeg een soeplepel bouillon toe en roer door de rijst. Laat pruttelen tot de rijst het opgenomen heeft. Herhaal tot de risotto gaar is.

Raps de Parmezaanse kaas. Doe de Parmezaanse kaas in de pan en roer het door de risotto rijst. Roer de stukjes asperge en de doperwten door de risotto.

Hak het, inmiddels crispy, spek in stukjes. Roer vlak voor serveren door de risotto of strooi het er overheen. Maak af met peper uit de molen.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *