Ovenschotel met hete kip

Recept: Ovenschotel met hete kip

 

Ovenschotel met hete kipGoedemorgen lieve mensen! Gisteravond aten Douwe en ik me toch een partij lekker. Ik had niet verwacht dat deze ovenschotel met hete kip zo goed zou uitpakken. Het is een beetje een mengelmoesje geworden van allerlei keukens. Ik had namelijk niet echt een plan toen ik ging koken. Eigenlijk heb ik gewoon alles waar ik zin in had (en nog in de koelkast had liggen) bij elkaar in een ovenschotel gestopt. Het resultaat? Een zijdezachte aardappelpuree met uitgebakken uitjes en selderij, gewokte groenten met ketjap en gember, opgebakken sambalkip en een flinke laag gesmolten kaas. Dat laatste was misschien wel het belangrijkste want zonder een flinke laag kaas is een ovenschotel, naar mijn inziens, niet compleet. Het resultaat was verbluffend lekker. Douwe schepte zelfs voor de tweede keer op. En het restje? Dat ging de vriezer in voor dagen met minder tijd. Al kan ik niet beloven dat ik het er morgen weer uit haal om op te bakken…




Ovenschotel met hete kip

Ingrediënten ovenschotel met hete kip voor 4 personen

1 kg kruimige aardappels
750 gram gemengde (wok)groente (ik gebruikte een mix van wortel, taugé, bosui, sperziebonen en witte kool)
3 of 4 kipfilets
750 ml kippenbouillon
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
100 ml melk
1 eetlepel geraspte gember
4 eetlepels zoete chilisaus
2 eetlepels ketjap
2 eetlepels sambal badjak
150 gram geraspte kaas (ik gebruikte gerapte mozzarella)
25 gram (room)boter om in te bakken
Een paar takjes bladselderij
Peper en zout

Ovenschotel met hete kip

Breng de kippenbouillon aan de kook. Leg de kipfilet in de bouillon en kook in 10 minuten gaar. Haal de kip uit de bouillon en zet apart om af te koelen.

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Breng een middelgrote pan met water en een snuf zout aan de kook. Doe de aardappels in de pan en kook tot de aardappels gaar zijn. Giet de aardappels af en zet apart.

Snijd de ui in halve ringen. Smelt de (room)boter in een pan. Voeg de uienringen toe en bak tot de uien (donker)bruin beginnen te de worden. Hak de bladselderij fijn.

Doe de aardappels, de uien (met alle boter uit de pan), de bladselderij en een snuf peper uit de molen in een kom. Voeg de melk toe en stamp tot een puree. Schep de puree onderin een ovenschaal.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Doe de knoflook en de gember in de pan en bak tot het begint te geuren. Voeg de groente, de chilisaus en de ketjap toe. Bak tot de groente gaar is. Schep de groente in de ovenschaal op de aardappelpuree.

Scheur de kipfilet met 2 vorken in stukken. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Voeg 2 eetlepels sambal badjak toe en bak tot het begint te geuren. Voeg de kip toe en bak tot er een laag sambal rond de kip zit.

Leg de kip op de groente in de ovenschaal. Bestrooi de kip met geraspte kaas en zet de ovenschaal 20 minuten in de oven. De ovenschotel met hete kip is klaar als de kaas gesmolten is en lichtbruin begint te worden.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

8 thoughts on “Recept: Ovenschotel met hete kip

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *