Recept: Wentelteefjes met mascarponecrème en frambozen

 

wentelteefjes met mascarponecrème en frambozenIk had serieus voor vanmorgen nog nooit wentelteefjes gegeten. Ik wist natuurlijk wel wat het was. Ik wist zelfs hoe het gemaakt moet worden. Ik had ze alleen nog nooit gegeten, laat staan klaargemaakt. Het is er nooit echt van gekomen. Gek toch. Vanmorgen vond ik het tijd om het een keer uit te proberen. Omdat ik het lekker vind om koud en warm in één gerecht met elkaar te combineren maakte ik een mascarponecrème bij de wentelteefjes. Dezelfde mascarpone crème die ik gebruikte bij de cakerol met aardbeien en crèmevulling. Ik had nog frambozen in de koelkast liggen en ik vond dat deze erg goed bij de mascarponecrème pasten. En zo maakte ik mijn eerste wentelteefjes met mascarponecrème en frambozen. Het was heerlijk!

Ingrediënten wentelteefjes met mascarponecrème en frambozen voor 2 personen

6-8 (oude) boterhammen
125 ml mascarpone
150 ml Franse kwark
2 vanillestokjes
Een eetlepel acaciahoning
250 ml volle melk
1 ei
Een snuf kaneel
50 gram roomboter
Een handje frambozen
Een beetje suiker om te garneren

Snijd de korstjes van de boterhammen af. Snijd één van de 2 vanillestokjes in de lengte doormidden en schraap met een theelepel het merg eruit. Doe het ei, de melk, Het merg van de vanille en een snuf kaneel bij elkaar in een diep bord. Meng de ingrediënten met elkaar. Doop de boterhammen één voor één aan beide kanten in het melkmengsel. Leg de boterhammen in een ander diepbord. Giet, als alle boterhammen in het bord liggen, het laatste beetje van het melkmengsel over het brood heen. Laat het brood een paar minuutjes staan.

Doe de mascarpone en de Franse kwark bij elkaar in een kom of schaal. Meng de mascarpone en de kwark met elkaar. Snijd het andere vanillestokje verticaal door midden en schraap het merg eruit. Doe de vanille en een eetlepel acaciahoning bij het mascarponemengsel. Meng de ingrediënten met elkaar.

Smelt een eetlepel roomboter in een koekenpan en bak de wentelteefjes per 2 op laag vuur lichtbruin. Snijd de wentelteefjes schuin door. Strooi voor het serveren een beetje kristalsuiker en kaneelpoeder over de wentelteefjes. Serveer de wentelteefjes met mascarponecrème en frambozen.  De wentelteefjes met mascarponecrème en frambozen zijn lekker als ontbijt of brunch. Je kunt de wentelteefjes ook met een bolletje ijs serveren las dessert.

Pin It

One thought on “Recept: Wentelteefjes met mascarponecrème en frambozen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *