|
|

Ingrediënten voor 6 tot 8 saucijzenbroodjes
300 gram runder- of half-om-halfgehakt
2 eieren
1 sjalot
2 tenen knoflook
1 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel gedroogde chilipeper
2 eetlepels ketjap
6 of 8 plakjes roomboter bladerdeeg
Een handje panko of broodkruim
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Versnipper de sjalot en pers de tenen knoflook.
Doe het gehakt, de sjalot, de knoflook, de panko, de ketjap, de nootmuskaat, de panko, de gedroogde chilipeper en 1 ei bij elkaar in een kom.
Kneed de ingrediënten door elkaar tot een stevig gehakt. Is het gehakt te droog? Voeg dan nog een ei toe. Is het gehakt te nat? Voeg dan meer panko toe.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat. Vorm van het gehakt 6 “worstjes” en leg ze op het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg dicht en druk de randjes aan met een vork. De zijkanten van het saucijzenbroodjes moeten open blijven staan.
Kluts het tweede ei los. Smeer de saucijzenbroodjes in met ei. Zo krijgen de broodjes straks een mooi glanzend laagje.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de saucijzenbroodjes in 20 minuten goudbruin.


