Makkelijke pizzabroodjes met ham en ananas

Recept: Makkelijke pizzabroodjes met ham en ananas

 

Makkelijke pizzabroodjes met ham en ananasIk had gister ontzettend weinig zin om te koken. Dat komt bijna nooit voor, maar zelfs ik heb van die dagen. Zelfs een ui versnipperen is dan al teveel moeite. Nadat helemaal kapot (wat was het gister warm he!) van mijn fiets afkwam wilde ik alleen nog maar lekker lang douchen en daarna keihard chillen op de bank. En dat is precies wat ik deed. Natuurlijk kon deze couchpotato het niet laten om in de vluggigheid toch iets in elkaar te flansen. Het duurde maar 5 minuten (de oventijd vergeten we maar even). Ik koos voor pizzabroodjes. Ontzettend lekker op een avond als deze. In het recept doe ik net alsof ik zelf mijn tomatensaus maak, maar stiekem gebruikte ik een potje dat ik nog in de kast had staan. Ook prima. Stiekem is zelfgemaakte saus natuurlijk wel lekkerder (en gezonder). Maar ik was lui. Jammer dan. De makkelijke pizzabroodjes met ham en ananas zijn voor iedereen die even geen zin heeft om uitgebreid te koken, lekkere trek heeft en vooral voor iedereen die net als ik #teamananas is. Laat ze in Ijsland maar zeuren (Klik hier als je geen idee hebt waar dat over gaat). Ik was in ieder geval blij met mijn pizzabroodjes. Mét ananas.




Ingrediënten voor 4 makkelijke pizzabroodjes met ham en ananas

2 afbakstokbroodjes
400 gram ananas in blokjes
150 gram (flinterdunne) beenham
100 gram geraspte kaas of mozzarella
Een handje rucola
Peper en zout

Voor de tomatensaus (je kunt ook kant-en-klare tomatensaus gebruiken)

100 gram tomatenblokjes
1 sjalot
2 tenen knoflook
Een paar blaadjes basilicum
Een paar blaadjes oregano
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Versnipper de sjalot en pers de teentjes knoflook. Hak de oregano en de basilicum fijn. Verhit een beetje olijfolie in een steelpan. Doe de sjalot en de knoflook in de steelpan en fruit tot het glazig ziet. Doe de tomatenblokjes, oregano en basilicum in de pan. Roer de tomatensaus door elkaar en laat het 10 minuten pruttelen. Maak af met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de baguettes in de lengte doormidden. Besmeer het brood met tomatensaus. Beleg de broodjes met beenham en ananas. Strooi de geraspte kaas over de broodjes en maak af met peper en zout.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de makkelijke pizzabroodjes met ham en ananas op de bakplaat en schuif hem in de oven. Bak de pizzabroodjes met ham en ananas in 10 minuten goudbruin en knapperig. Serveer met een handje rucola.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *