|
|

Ingrediënten voor 4 makkelijke pizzabroodjes met ham en ananas
2 afbakstokbroodjes
400 gram ananas in blokjes
150 gram (flinterdunne) beenham
100 gram geraspte kaas of mozzarella
Een handje rucola
Peper en zout
Voor de tomatensaus (je kunt ook kant-en-klare tomatensaus gebruiken)
100 gram tomatenblokjes
1 sjalot
2 tenen knoflook
Een paar blaadjes basilicum
Een paar blaadjes oregano
Een scheutje olijfolie
Peper en zout
Versnipper de sjalot en pers de teentjes knoflook. Hak de oregano en de basilicum fijn. Verhit een beetje olijfolie in een steelpan. Doe de sjalot en de knoflook in de steelpan en fruit tot het glazig ziet. Doe de tomatenblokjes, oregano en basilicum in de pan. Roer de tomatensaus door elkaar en laat het 10 minuten pruttelen. Maak af met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de baguettes in de lengte doormidden. Besmeer het brood met tomatensaus. Beleg de broodjes met beenham en ananas. Strooi de geraspte kaas over de broodjes en maak af met peper en zout.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de makkelijke pizzabroodjes met ham en ananas op de bakplaat en schuif hem in de oven. Bak de pizzabroodjes met ham en ananas in 10 minuten goudbruin en knapperig. Serveer met een handje rucola.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

